Hlavní obsah

Že jsem překonal Jardu Jágra? Vždyť on bude hrát do padesáti, smál se Nedvěd

Stockholm

Vstřelil svůj první gól na mistrovství světa, čímž se mimo jiné stal nejstarším střelcem v historii šampionátů a překonal tím zápis svého letitého parťáka Jaromíra Jágra. "No jo, jenže on zase na mistrovství přijede - vždyť říkal že bude hrát do padesáti! A já pak budu muset hrát taky," smál se po zápase s Lotyšskem Petr Nedvěd.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Nedvěd dává gól lotyšskému brankáři Edgarsu Masalskisovi.

Článek

Nedvěd skóroval na MS jako čtyřicátník a jeho trefa stála za to. V 51. minutě převzal v jízdě přihrávku od Němce, jednou rukou přetlačil lotyšského beka a zakončil parádním blafákem. "Dostal jsem krásnou přihrávku a dostal se za beka. Soustředil jsem se na to, abych z toho vytěžil buď faul, nebo gól, tak jsem se snažil ´dupat´", popisoval po zápase svoji trefu.

"Neříkám, že tyhle situace pokaždý zvládám, protože dnešní brankáři už jsou vynikající a spíš v tomhle souboji mají výhodu - to není jako ve fotbale, kde se to dá jen špatně kopnout, ale věřil jsem si. Jak jsem se dostal za beka, tak jsem věděl, co chci udělat, a když jsem si brankáře položil, tak bylo jasné, že to musím vystřelit nahoru," pokračoval.

Vynadal si a vzápětí skóroval

Chvíli předtím přitom při jiné svojí šanci selhal a když se díval na videokostku nad ledem, aby zjistil, co udělal špatně, uviděl záběr na sebe sama a u toho údaj: 0 branek, 2 asistence. Jak to zahlédl, tak si český veterán od plic ulevil. Co říkal? "No přece, že je potřeba to změnit," smál se Nedvěd a zachoval tvář diplomata.

Při hodnocení hry českého týmu ve druhé třetině si ale nebral servítky. "Měli jsme dobrou první třetinu, ve druhý jsme zase trošku přestali bruslit a soupeř nás přehrával, tak jsme se pak zase trochu vyburcovali, protože jsme sami věděli, že ta druhá třetina stála s prominutím za h....," prohlásil Nedvěd, jehož trefa ale tým správně nabudila.

"Byl jsem rád, protože do konce třetiny už nezbývalo moc času a vypadalo to, že by se zase mohlo prodlužovat. Snad ten výkon pomůže nejen mně, ale snad i celýmu mančaftu. Už jen to, že jsme zase dali pár gólů," přeje si do dalších zápasů.

Reklama