Hlavní obsah

Hadamczik: Soupeři se pořád přibližují, už se nedá vyhrát jednoznačně

Stockholm

Zase to bylo trápení, ale zase se šťastným koncem pro český tým. Odpor Lotyšů na mistrovství světa zlomili hokejisté až v posledních deseti minutách čtvrtečního zápasu. "Byli jsme poslední třetinu trošku odvážnější a změnili taktiku, hráči se vydali k tomu, že ukázali co v nich je za rezervu," byl spokojený kouč Alois Hadamczik.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Alois Hadamczik na tréninku českého týmu

Článek

Právě před třetí třetinou mělo být v kabině českého týmu trochu dusno, protože druhá část se národnímu týmu vůbec nevyvedla. "Žádný křik nebyl, jen jsme si řekli, které věci změníme. Řekli jsme si, co chceme hrát a byli jsme nahecování, šli jsme do toho s plnou vervou," tvrdil Hadamczik.

"Směrem k třetí třetině jsme si v kabině něco řekli a myslím, že pak jsme šli jasně za vítězstvím a byli lepší. A naše hra už vypadala už k světu," říkal i Petr Koukal, jenž odehrál první zápas na turnaji. "Hrál velmi dobře. V závěru jsme tam poslali Jirku Novotného, protože to Petr Koukal odedřel a měl toho dost, proto jsme sáhli k nějakým změnám," komentoval jeho výkon trenér.

Kovář v brance dodává klid

Toho znovu nepotěšila nedisciplinovanost týmu. "Nevím, jestli to nazvat smůlou, ale máme pořád hodně vyloučených. Začneme s tím, že máme čtyři minuty v kuse oslabení... A Lotyši mají skvělé využití přesilovek. Naštěstí hráči splnili výborně naše pokyny k oslabení, nedostali jsme góly. Soupeři se bojovností a nasazením přibližují a na žádném mistrovství a olympiádě se nedá vyhrát jednoznačným způsobem," upozornil Hadamczik.

"Pozitivní je, že jsme utkání vyhráli a že brankář Kovář, který nemá extrémní zkušenosti s mezinárodním hokejem vyjma Euro Hockey Tour chytal v klidu a velmi dobře. Tým mu důvěřuje a on v brance vypadá velice jistě. Hráči pomáhají jemu a on jim," našel ve hře pozitiva.

Reklama