Hlavní obsah

Lotyši hodně provokovali, nejvíc to odnesl Nakládal

Stockholm

Plné ruce práce měli rozhodčí během druhé třetiny čtvrtečního hokejového zápasu mistrovství světa mezi Českem a Lotyšskem. Vyloučením to sice odnesly jen dvě dvojice, ale vzájemnými šarvátkami to na ledě pořádně jiskřilo. Aleš Hemský si dokonce s jedním z hráčů soupeře cosi vyříkával i při odchodu týmů do šaten po konci druhé třetiny.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Obránce českého týmu Jakub Nakládal (vpravo) a lotyšský útočník Mikelis Redlihs.

Článek

"On si mě tam odchytnul a začal mi něco vykládat. Ale jako normální věc, myslím, že to bylo celkem v pohodě... V NHL se pořád takhle něco řeší," byl Hemský naprosto v klidu. "Lotyši vůbec hodně mluvili a snažili se pořád něco vyprovokovat. Což se jim chvíli i povedlo a my se soustředili na jiné věci než hokej. Ale ve třetí třetině jsme se zase vrátili do hry," dodal český útočník ve službách Edmontonu.

Už na začátku druhé části hry se začali s Lotyši postrkovat Krejčí a Průcha, pak dostal před brankou pořádně naloženo Michálek od Saulietise. Český kapitán Plekanec měl zase rozmíšku s Bartulisem a klid nevnesla do řad hráčů ani siréna. Po konci třetiny se do sebe u mantinelu pustili Hemský s Jassem a Kašpar se Širokovsem.

Nakládal: Otřes mozku bych poznal

Nejhůře ale dopadl Jakub Nakládal, kterého už ve třetí třetině hodně tvrdě sestřelil u mantinelu Berzinš a z ledu se zvedal hodně pomalu. "Vůbec jsem nečekal, že by mě takhle zezadu sestřelil. Jen jsem věděl, že po mně jde hráč a že musím odpálit puk. On mě tam pak dohrál," komentoval to po zápase český obránce.

Dokonce se vyrojily obavy, zda nedopadne stejně jako Zdeněk Kutlák, který se na ledě neobjevil od prvního utkání s Dánskem. "Tak hlava bolí, protože vždycky, když je nějaký takový zákrok, tak se člověk cítí otřesený. Ale nemyslím si, že by to mělo mít nějaké následky. Otřes mozku bych poznal. Párkrát už jsem menší otřes mozku měl. Myslím si, že to nebude nic vážnějšího," uklidňoval Nakládal.

Reklama

Související témata: