Hlavní obsah

Krejčík doplní soupisku na MS, proti Itálii bude hrát i Erat

Stockholm

Obránce Jakub Krejčík zaplní poslední volné místo na soupisce českých hokejistů na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. Dvacetiletý hráč Slavie si odbude premiéru na velkém turnaji hned v pátek odpoledne proti Itálii. Nastoupí také útočník Martin Erat, který brzy ráno přiletěl do Stockholmu z Nashvillu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

K českému týmu se připojila posila ze zámoří, útočník Martin Erat.

Článek

Naděje na start na šampionátu zhasla pro útočníky Tomáše Vincoura z Dallasu a Jana Kováře z Plzně. "Budou se vracet domů, ale není zatím jasné kdy přesně," řekl novinářům mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

O zařazení Krejčíka rozhodl zdravotní stav obránce Zdeňka Kutláka, který se zranil před týdnem hned v úvodním utkání s Dánskem. Na dnešním rozbruslení zkoušel Kutlák poprvé plnou zátěž, ale trénink asi po deseti minutách opustil. Stěžoval si na bolesti hlavy. "Nevypadá to dobře, bolesti hlavy má pořád a krční páteř ho také bolí. Uvidíme, jak dál," uvedl asistent trenéra Josef Paleček s tím, že Kutláka v nejbližších zápasech český tým využít nemůže.

Erat si hned po příletu zatrénoval

Hned po ranním příletu si při rozbruslení se skupinou náhradníků zatrénoval i Erat. A hned se zařadí do hry. Přestože s ním kouč Alois Hadamczik původně počítal do útoku s Davidem Krejčím, zařadí se do první formace k Tomáši Plekancovi a Milanu Michálkovi.

Erat po rozbruslení měl chuť naskočit do utkání i po náročném cestování. "Stoprocentní to není, ale s tím se nedá nic dělat, s tím jsem počítal. Myslím, že bude lepší do toho hned naskočit, než abych na něco čekal a byl tady ještě dva dny bez hokeje," prohlásil Erat.

Krejčík bude pátým hráčem v českém výběru, který si připíše na světovém šampionátu premiérovou účast. Debutanty byli hned na začátku bek Jakub Nakládal z Ufy a útočníci Jakub Petružálek z Chabarovsku, Michal Vondrka ze Slavie a také čtyřicetiletý Petr Nedvěd z Liberce.

Zkušený centr ale startoval v roce 1994 v dresu Kanady na olympijských hrách v Lillehammeru, odkud si přivezl stříbro, a v českých barvách se představil na Světovém poháru v roce 1996. Po doplnění na soupisku se dočkal i třetí gólman Petr Mrázek z celku Ottawa 67´s z juniorské OHL.

Reklama