Hlavní obsah

Takhle dávám gól jen já a Paolo Grande, komentoval svou trefu proti Itálii Nedvěd

Stockholm

Po krásném gólu proti Lotyšsku se útočník hokejové reprezentace Petr Nedvěd trefil i v následujícím utkání s Itálií. Tentokrát to zas taková lahůdka nebyla, spoluhráč David Krejčí totiž českého veterána trefil do brusle, odkud se puk dostal do italské branky.

Foto: Claudio Bresciani, ČTK/AP

Čeští hokejisté se radují z branky Petra Nedvěda (druhý zleva) proti Itálii.

Článek

"No jo, jen málo Čechů dává gól takhle nohou, jenom Nedvědové. Dycinky pravačkou jen já, Maldini nebo Paolo Grande," vtipkoval po zápase s Italy Petr Nedvěd a připomněl novinářům svého slavnějšího fotbalového jmenovce. Ten mohl pochopitelně svou pravačkou vstřelit gólů, kolik chtěl, v hokeji to však bývá problém...

Však se také sudí nejdříve radil s videorozhodčím, než první gól zápasu uznal. "Člověk s rozhodčími nikdy neví. Tlačil jsem se do brány a nebylo to kopnuté, takže jsem věřil tomu, že to uznají. Ale přece jen tady mohou být trošku jiné instrukce, než jsou normálně, takže jsme byli rádi, že to uznal," ulevilo se českému veteránovi.

"Chtěli jsme proti Italům skórovat co nejdřív, aby se to trošku uvolnilo, a to se nám povedlo. Pak přišel ten druhý, ve druhé třetině jsme se střelecky prosadili, a pak už to bylo dá se říct na jednu bránu. Myslím, že hrát s Italy první nebo druhý zápas, bylo by to jiné. Bylo vidět, že už jim odešly síly. Většinou tyhle mančafty mají hodně sil v prvních zápasech. To bylo vidět s Dány a Nory," myslí si Nedvěd.

Po papírově nejslabším soupeři skupiny teď ale český výběr čeká Rusko, jeden z favoritů na zlato. "Možná nám to paradoxně pomůže, protože jsme se potřebovali trochu chytit. Hlavně střelecky. A to se nám podařilo, góly pomůžou. Hlavně jsme jich nasázeli hodně. Mohli jsme si ten zápas užít a teď půjdeme do zápasu s Rusy ve větší pohodě," uzavřel.

Reklama

Související témata: