Hlavní obsah

Německo - Dánsko 2:1Němci zůstali po výhře nad Dánskem ve hře o čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Green 0 : 1
38. Greilinger 1 : 1
49. Gogulla 2 : 1

Hokejisté Německa zvítězili na mistrovství světa ve skupině B ve Stockholmu nad Dánskem 2:1 a posílili své šance na postup do čtvrtfinále. Se šesti body se tým kouče Jakoba Köllikera dotáhl na Lotyšsko a na čtvrté Norsko ztrácí bod. Dánové zůstávají poslední za Itálií a stále jim hrozí sestup.

Článek

V úvodním dějství pět tisíc fanoušků v hale Globen branku nevidělo, když největší šanci nevyužil Němec Kaufmann. Bezbrankový stav prolomili po 95 vteřinách druhé části Dánové, po přečíslení tří na jednoho se trefil Green.

Seveřané se snažili zvýraznit výsledek, který by je dostal ze sestupové pozici, ale Endras kryl střelu Jakobsena a před odkrytou brankou se pak nedostal k dorážce Madsen. Na druhé straně trefil Ullmann horní tyč a ve 38. minutě už povedenou ránou do pravého horního rohu vyrovnal Greilinger.

Když v závěrečné třetině neuspěli v šancích Kasper Jensen, Green a Starkov, otočil ve 49. minutě skóre dorážkou Gogulla. Po střele Larsena zachránila Němce tyč a Dánové si nevynutili prodloužení ani při šancích v závěrečné power play.

Zatímco Dánové se budou snažit ve zbývajících zápasech s Lotyšskem a Norskem odvrátit sestup, Němce čeká proti Norsku a České republice boj o čtvrtfinále.

Skupina B (Stockholm):
Německo - Dánsko 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Greilinger (Fischer, Kaufmann), 49. Gogulla (Reimer, Ullmann) - 22. Green (Starkov). Rozhodčí: Baluška (SR), Kurmann - Arm (oba Švýc.), Dědulja (Běl.). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 5107.
Endras - Krueger, Schubert, Reul, N. Goc, Ondruschka, Fischer, Lavallée - Tripp, Hospelt, Rankel - Kink, Barta, Furchner - Kaufmann, Greilinger, M. Goc - Reimer, Ullmann, Gogulla - Schütz. Trenér: Jakob Kölliker.
Andersen - Larsen, Lassen, D. Nielsen, M. Boedker, J. B. Jensen, Hersby, K. Jensen, Eskesen - Eller, F. Nielsen, Hansen - Hardt, Green, Starkov - J. Jensen, Jakobsen, Madsen - Poulsen, Moeller, Storm. Trenér: Per Bäckman.

Reklama

Související témata: