Hlavní obsah

Návrat Kutláka s Němcem je nejistý, zdravotní potíže má i Kašpar

Stockholm
Aktualizováno

Nic podstatného se za posledních 24 hodin neudálo u dvou českých obránců, kteří momentálně nemohou pomoci české hokejové reprezentaci na mistrovství světa. Zdeněk Kutlák i Ondřej Němec sice absolvovali s týmem pondělní trénink, ale jejich účast v zápase s Německem je stále nejistá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Němec na tréninku národního týmu

Článek

"Doufám, že se můj stav zlepší natolik, abych mohl týmu pomoci," říkal dnes Ondřej Němec, kterého o víkendu před zápasem s Ruskem schvátily teploty. "Měl jsem 38,6 a už předtím jsem tři dny bral paralen, teď ještě dobírám antibiotika," osvětlil náhlé potíže.

Přesto nechyběl na pondělním dopoledním tréninku. "Dnes to byl takový test. Zrovna teď se třeba cítím dobře, ale uvidí se asi až zítra po rozbruslení," dodal Němec. V podstatě stejná situace je i u Zdeňka Kutláka, který byl po zranění v prvním zápase s Dánskem poprvé na ledě s týmem. Zda ale bude v zítřejší nominaci pro zápas s Němci, je také ve hvězdách.

"To je teď hrozně těžké říct. Dokud jsem v klidovém režimu, tak je to bez problémů. Jenže když jsem na ledě a trochu víc se hýbu, tak je to trochu znát. Krk už skoro vůbec nebolí, ale pořád ještě doznívají bolesti hlavy," vykládal Kutlák. Aby toho nebylo málo, tak podle posledních zpráv trápí menší zdravotní obtíže i útočníka Lukáše Kašpara.

Dobrá zpráva je, že ani proti Německu nebude chybět zkušený útočník Petr Nedvěd. Tomu totiž hrozil trest od IIHF za neúmyslné píchnutí hokejkou v zápase s Ruskem. Nedvěd nechtěně hned po buly trefil Těreščenka přímo do rozkroku, ale Mezinárodní hokejová federace jej za to trestat nebude.

Reklama

Související témata: