Hlavní obsah

Proti Německu i bez Nedvěda, obránce Němec by chtěl nastoupit

Jirka G. Novák, StockholmSport.cz
Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace nastoupí do dnešního zápasu na mistrovství světa s Německem bez obránce Zdeňka Kutláka a útočníka Lukáše Kašpara. Otazník zatím visí nad startem obránce Ondřeje Němce, který ulehl před pěti dny s teplotami. Podle vlastních slov se však cítí dobře a chtěl by proti Německu hrát. Novou infomrací je, že zápas vynechá útočník Petr Nedvěd.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Němec na tréninku národního týmu

Článek

"Už jsem bez teplot a ráno jsem se cítil dobře. Záleží jen na trenérovi, jestli mě do zápasu postaví. Já se cítím tak, že bych mohl hrát a myslím, že by bylo docela dost sobecké pět dní ležet v posteli a pak říct, že chci hrát až čtvrtfinále. Proto myslím, že by bylo dobré, kdybych mohl hrát už dnes," řekl po dnešním dobrovolném tréninku Ondřej Němec.

Ten byl dnes na ledě pouze s náhradníky Michalem Vondrkou, Petrem Mrázkem a dalším indisponovaným obráncem Zdeňkem Kutlákem. Ten má stále potíže z úvodního zápasu MS s Dánskem a mimo hru je už deset dní. "Rozhodně jsem nečekal, že tady budu už deset dní na hokej jenom koukat. Není to nic příjemného," litoval Kutlák další absence v sestavě.

Není ale vyloučeno, že si ještě na turnaji zahraje. "Každým dnem se cítí líp, tak doufejme, že to ještě stihne," věří asistent reprezentačního trenéra Josef Paleček, jenž bude proti Německu postrádat i hráče v útoku. "Lukáš Kašpar má menší problémy, takže místo něho bude hrát Petružálek," dodal.

Další změnou v útoku bude absence Petra Nedvěda, veterán české sestavy dostal pro zápas s Německem volno. Místo něj dostane příležitost Michal Vondrka. A poprvé zažije herní atmosféru mistrovství světa brankář Petr Mrázek, který bude náhradníkem Štěpánka.

Reklama

Související témata: