Hlavní obsah

Méďa bude mít problém vrátit se do sestavy, smál se Hemský

Stockholm

Pardubická souhra byla jedním z hlavních úspěchů snadné výhry českých hokejistů na mistrovství světa nad Německem 8:1. Útok ve složení Aleš Hemský, Petr Koukal, Petr Průcha zařídil tři góly a spoustu dalších šancí si vytvořil. Přitom útočná řada byla dána dohromady jen vzhledem k absenci Petra Nedvěda, který úterní zápas vynechal.

Foto: Petr Josek, Reuters

Aleš Hemský překonává německého gólmana Dennise Endrase.

Článek
Fotogalerie

Že by teď Nedvěd o místo ve středu třetího českého útoku přišel? "To nevím, budete se muset zeptat trenéra. Ale bude to mít těžké dostat se teď zpátky do sestavy," smál se po zápase Aleš Hemský a vracel tak někdejšímu parťákovi z Edmontonu jen pár vteřin starý vtípek. Nedvěd totiž po utkání s Německem přišel v civilu do mixzóny mezi novináře a zkusil Hemskému položit i pár otázek...

Každopádně souhra s Koukalem a dalším bývalým spoluhráčem z Pardubic fungovala výtečně. "My jsme spolu hráli během výluky NHL v Pardubicích skoro celou sezónu, takže jsme na sebe docela zvyklí. Oba jsou bojovníci, motají se kolem brány. Dávají to hned od hokejky a to mi vyhovuje, když to člověk má dřív. Pak s tím lze něco udělat," pochvaloval si Hemský, jenž si v zápase připsal gól a asistenci.

Plekanec: Bývalo to s Němci těžší...

Byl to jeho nejlepší zápas na mistrovství světa? "Já to takhle nesoudím. Nejsme tady od toho, aby si někdo zvyšoval ego," myslí si Hemský. "Vyladili jsme na Švédy, ale to bude úplně jiný zápas. Němci už byli trochu bezradnější z toho, že už nemohli postoupit," dodal. Stejně mluvil i kapitán týmu Tomáš Plekanec: "Co pamatuji zápasy s Němci, tak to bývalo těžší, ale tentokrát se nám v první třetině podařilo dát tři góly a pak už jsme mohli zápas v klidu odehrát."

A to mohlo být skóre klidně ještě vyšší, kdyby David Krejčí ve třetí třetině proměnil nařízené trestné střílení. "Chtěl jsem udělat blafák do bekhendu a počítal s tím, že to gólman nebude mít, ale strčil mi tam hokejku. Navíc už byl špatný led, zamotaly se mi ruce, už jsem byl z úhlu... I to se prostě stane," litoval. "Zastříleli jsme si, ale ve čtvrtek nás čeká úplně jiný soupeř a bude to hodně těžké," upozornil na čtvrtfinále se Švédskem.

Reklama

Související témata: