Hlavní obsah

Hadamczik tají před Švédy gólmana. Kdo bude chytat, prozradí ve čtvrtek

Stockholm
Aktualizováno

Kdo bude chytat v brance české hokejové reprezentace klíčové čtvrtfinále mistrovství světa proti Švédsku? To zůstává prozatím tajemstvím. Trenér národního týmu Alois Hadamczik se rozhodl, že jméno gólmana, jehož výkon bude rozhodujícím faktorem pro setrvání Česka v turnaji, prozradí až v den utkání, tedy ve čtvrtek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik na tréninku reprezentace

Článek

"Gólmani ví, na čem jsou, ale nebudu zatím říkat do médií, kdo bude chytat," prohlásil Hadamczik tajemně ve středu odpoledne po tréninku českého týmu ve Stockholmu. "Je to boj o všechno a nechceme Švédům dopředu prozrazovat brankáře," dodal.

A v útrobách haly Globen ve středu pokračoval v tajemných slovních hrátkách s českými novináři. "Gólmani to ví a mužstvo to asi tuší. Ostatní se dozví post gólmana v české brance pro čtvrtfinále až zítra," spokojeně se usmíval. "Sedli jsme si se všemi třemi brankáři a vysvětlili jim, proč jsme se tak rozhodli. Takže oni mají klidnou hlavu," dodal Hadamczik.

Čáslava: Věříme oběma brankářům

Celou situaci bere naprosto v klidu i tým. "Oba kluci odchytali dobrý turnaj a je jedno, koho trenér vybere. My věříme oběma brankářům a nezáleží na tom, kdo je jednička nebo dvojka. Stejně se musíme hodně soustředit na dobrou hru v obraně," vykládal obránce Petr Čáslava.

V sestavě týmu pro čtvrtfinále nebude chybět obránce Jakub Nakládal, stále indisponovaný je Zdeněk Kutlák. "Dlouhou dobu stál, nehrál a při zátěži kolem 20 minut toho má dost. Zranění se ukázalo delšího charakteru. Škoda, s Čáslavou tvořili velmi dobrou dvojici," lituje Hadamczik. Petr Nedvěd se po absenci s Německem vrátí do útoku s Koukalem a Hemským, a Průcha se posune do útoku k Novotnému a Petružálkovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články