Hlavní obsah

Hadamczik dál mlží o gólmanovi: Nejradši bych postavil Mrázka, abych to ještě víc zamotal

Stockholm

Přestože existuje spousta spekulací o tom, kdo bude v české brance při čtvrtfinále mistrovství světa, trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik i nadále ctí dohodu s hráči a jméno gólmana odtajní až před večerním zápasem. "Kdo bude chytat proti Švédům? Přece brankář," pokračoval Hadamczik ve své hře na schovávanou i po čtvrtečním rozbruslení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Alois Hadamczik

Článek

"Stejně přece tušíte, koho tam pošlu," řekl Hadamczik českým novinářům a včerejší spekulace České televize o tom, že se rozhodl postavit Kováře nehodlal komentovat. "Když někdo pořád za brankáři chodí a otravuje je, tak je to těžké. Pak se ale nemohou divit, že jim někdo nejde na rozhovor... Nejradši bych postavil Mrázka, abych to ještě víc zamotal," usmíval se tajemně.

Nicméně zákulisím ve Stockholmu zní, že se rozhodl pro Jakuba Kováře. Pro Štěpánka by sice mluvily větší zkušenosti, speciálně proti Švédům odchytal už několik těžkých zápasů, jenže Kovář letos na šampionátu odehrál o zápas víc a působil zatím na turnaji i jistějším dojmem.

Jméno ze mě nedostanete, trvá si na svém Hadamczik

Může být i zvláštním tahem proti soupeři, že Kovář zatím v žádném ze svých 16 utkání v reprezentační brance proti Tre Kronor nestál a Švédové ho neznají. „Jméno ze mne nedostanete. Možná vám to nevoní, ale máte alespoň nad čím přemýšlet," tvrdil Hadamczik

Z kabiny pořád nesmí uniknout o brankáři ani slovo. Pokus kouče o utajení vzali hráči s pochopením. „Nám je fakt jedno, koho trenér pošle do branky. Hlavně, aby mu to utkání vyšlo a zachytal co nejlépe," soudí útočník Aleš Hemský. Tým nastoupí ve čtvrtfinále se sedmi obránci a hrát bude na čtyři útoky. Erat byl po rozbruslení v péči fyzioterapeuta, Michálka trochu tahají třísla, ale oba hráči elitní řady by měli být v pořádku. V tom případě role třináctého forvarda připadne Vondrkovi či Kašparovi.

"V hráčích je cítit napětí. Čekají nás domácí, pro nás horšího soupeře jsme asi nemohli dostat, ale porveme se o to. Parta je tu dobrá, hráčům se nedá nic vytknout. Jsou to všechno kluci, kteří chtějí něco dokázat," prohlásil Hadamczik. Včera večer zašel celý tým na večeři do steakhousu na stockholmském nábřeží, snad nabral dost sil a bojovnosti na zápas.

Reklama