Hlavní obsah

Český komplex už nehrozí, uklidňují se Slováci. Finové prý budou na jejich straně

Bratislava

Den před bratrovražedným soubojem v semifinále mistrovství světa hledají slovenští novináři výhody, které by mohly pomoci Slovákům k vítězství. Mezi hlavní plusy řadí českého trenéra Vladimíra Vůjtka a výhodu „domácího“ prostředí v helsinské Hartwall aréně.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Radost slovenského útočníka Tomáše Kopeckého.

Článek

Server tvnoviny.sk uvedl, že Slováci se před sobotním soubojem už nemusí obávat pověstného „českého komplexu". Autor článku připomíná, že Slovensko v minulosti téměř pravidelně v utkáních s Českem „vybouchlo", i když mělo v mužstvu zkušené borce z NHL. „Dnes je to jiné. Až na pár výjimek (Šatan, Handzuš, Sekera, Kopecký a Chára), nejsou hráči, kteří letos bojují za naše barvy, zatíženi zmíněným českým komplexem. Většina současného kádru na vlastní kůži nepocítila, jak chutná smůla s Českem," píše server.

S Vůjtkem přišlo i české štěstíčko

Mezi další plusové body řadí server českého trenéra Vladimíra Vůjtka. „Průběh turnaje i utkání s Kanadou ukázaly, že tento kouč dokáže naordinovat (ne)hvěznému týmu Slovenska tu správnou taktiku. Zároveň, zdá se, s naším koučem zavítalo do slovenské kabiny i to pomyslné české štěstíčko," píše server tvnoviny.sk

Autor dále připomíná, že Slovensko odehraje utkání s Českem v „domácí" Hartwall aréně. „Nikam se nemusíme stěhovat. Češi musí přiletět do Helsinek, musí si zvyknout na Hartwall arénu, která je nám po bojích v základní skupině už důvěrně známá," uvedl server, podle něhož bude i divácká podpora na straně Slováků. „Finské fanoušky jsme si získali. Mají nás rádi, což dokázali při našem utkání s Kanadou," dodal.

V závěru server dodává, že Slováci jsou v pozici, kdy mohou jen překvapit. „Je to o psychice, která může mít významný podíl na konečném úspěchu sportovce nebo sportovního kolektivu. Ten slovenský chce opět přepsat historickou statistiku a zažít něco, co jsme zažívali před deseti lety v Göteborgu. To, co Slováci zažívají jednou za deset, mají Češi - obrazně řečeno - každý rok," píše tvnoviny.sk

Reklama

Související témata: