Hlavní obsah

Boj se Slováky bude těsný, předpovídají v zámoří. Čechům prý nahrává faktor X

Helsinky

Semifinálový duel na hokejovém MS mezi Českem a Slovenskem bude vyrovnaný a rozhodnout může až gól v posledních sekundách zápasu. Takový vývoj očekáváného derby dvou bývalých federálních sousedů předpokládá zámořský hokejový server nhl.com. Podobně jako třeba kanadská televize TSN vyzdvihuje dobrou obranu a formu gólmanů obou reprezentací.

Foto: Petr Josek, Reuters

Se Slováky očekávejte vyrovnaný duel, předpovídají v zámoří.

Článek

„Češi i Slováci v základních skupinách nijak neoslňovali, jenže brankami v posledních momentech čtvrtfinále vyřadili Švédsko a Kanadu. Z toho, co naznačily dosavadní boje, se dá očekávat vyrovnaný duel," píše nhl.com

TSN uvádí, že „Slováci po šokujícím vyřazení Kanady mohou dál žít svoji pohádku o Popelce i v sobotním semifinále proti České republice". Připomíná však, že Slováci dokázali na velkých turnajích porazit své sousedy pouze dvakrát a jednou jim to zajistilo bronzové medaile.

Server nhl.com upozorňuje, že Slováci se na turnaji opírají především o pevnou defenzívu. Inkasovali pouze 16 branek, což je řadí mezi týmy s nejlepší obranou na turnaji. „Jenže je tady jeden problém. Dvě mužstva mají na turnaji ještě lepší bilanci v obraně. A jedním z nich je Česká republika," píše server.

Svěřenci Aloise Hadamczika zatím inkasovali v osmi zápasech čtrnáctkrát. Dosud velmi suverénní Rusové pak dostali ještě o čtyři góly méně.

Erat faktorem X

V zámoří také chválí úspěšnost obou týmů v přesilových hrách. „Opravdovým faktorem X by ale pro Čechy měl být Martin Erat, který nasázel tři přesilovkové góly ve čtyřech zápasech na tomto mistrovství světa," předpovídá nhl.com.

TSN po překvapivém vítězství Čechů nad Švédy vyzdvihuje spolehlivý výkon brankáře Jakuba Kováře. Podobně ale chválí výkon Slováka Laca, který proti Kanadě čelil 36 střelám, z nichž třikrát inkasoval.

„Od tohoto zápasu dvou sousedních zemí nečekejte žádnou velkou gólovou přestřelku. Podobně jako ve čtvrtfinále může rozhodnout gól až v samotném závěru," dodává nhl.com.

Reklama

Související témata: