Hlavní obsah

MS: Za hokejisty přiletěly partnerky, Vondráčková vzala do Helsinek i Plekancova pětiměsíčního syna

HELSINKY

Tradice se musí dodržovat. Hokejoví reprezentanti se před zápasy o medaile na MS zase dočkali příjezdu manželek, partnerek, rodičů či dalších pozvaných příbuzných. Speciál vypravený hokejovým svazem přistál v Helsinkách pět hodin před začátkem semifinálové bitvy se Slováky. Na palubě byla rovněž žena kapitána Tomáše Plekance, zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková, která s sebou dokonce vzala i jejich pětiměsíčního syna Matyáše.

Foto: Michal Doležal, ČTK

České obránce podpořily v hledišti také jejich partnerky (zleva) Soňa Blaťáková, přítelkyně Jakuba Nakládala Andrea, přítelkyně Lukáše Krajíčka Tereza, Michaela Mojžíšová a Petra Čáslavová.

Článek

"Moc jsem se na oba těšil," říkal Plekanec, za nímž přijela také maminka. Manželky Soni se v Helsinkách dočkal Miroslav Blaťák. „Moc se těšila. Před dvěma lety jet nemohla, protože se učila na státnice ve škole. Tak doufám, že si to užije. Uvidíme se ale až po zápase se Slováky," líčil obránce. „Moje žena byla už ve Stockholmu. Odletěla pak sice domů, ale teď se s tím charterem zase vrátila. Už bez malýho, ale s mojí mamkou," hlásil útočník Jiří Novotný.

Už od pátku je v Helsinkách manželka Ondřeje Němce. „Sehnal jsem jí letenku ještě ve čtvrtek noci, takže dorazila sama. Nemohla si vychutnat naše vítězné tažení v Německu, protože byla doma se synem, který byl ještě malinkatý, tak bych to jí i sobě přál teď," tvrdil obránce.

Milanu Michálkovi přiletěli s manželkou dokonce oba rodiče. Také Michael Frolík se dočká podpory přítelkyně a rodičů. Do Helsinek se ale nevydali poprvé. „Byli tady, když jsem tu hrál ještě s Floridou zápas NHL, takže město trošku znají a třeba už vědí, kam mají jít třeba do restaurace," prohlásil Frolík.

„Od nás dorazí bratr a máma," líčil další útočník Martin Erat. Za trenérem Aloisem Hadamczikem ani jeho asistentem Josef Palečkem manželky nedorazily a originálně to vyřešil nejstarší hráč jejich výběru Petr Nedvěd, jenž pozval bratra Jaroslava, který se v minulosti také objevil v hokejové reprezentaci.

Reklama

Související témata: