Hlavní obsah

VIDEO: Slovensko prožívá hokejovou euforii a velebí kouče Vůjtka

Ivan Vilček, BratislavaČTKSport.czPrávo

Lidé v ulicích slovenských měst mávají slovenskými vlajkami, automobily při jízdě troubí a chodci je pozdravují skandováním „Slovensko do toho“. U našeho východního souseda propukla po vítězství nad Českou republikou v semifinále světového šampionátu pravá hokejová euforie.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenští fanoušci sledovali zápas s Českem v Bratislavě na velkoplošné obrazovce na náměstí.

Článek
Fotogalerie

„Je to neuvěřitelně krásný pocit. Mám obrovskou radost," svěřil se Igor, který utkání sledoval na velkoplošné obrazovce na náměstí Eurovea v Bratislavě. „Museli jsme angažovat českého trenéra, abychom dokázali porazit Česko. Vladimír Vůjtek je dnes určitě nejpopulárnějším Čechem na Slovensku," dodal Peter.

Fanoušci si na náměstí z plna hrdla zazpívali slovenskou státní hymnu a tu hokejovou „Nech Bože dá". V průběhu utkání dosáhla nálada vrcholu u třech gólů, které navíc vesměs vsítili hráči mistrovského Slovanu Bratislava - Miroslav Šatan a Libor Hudáček.

Fanoušci se po utkání spokojeně rozcházeli slavit vítězství do domovů a hospod. Zároveň si slibovali, že v neděli se opět sejdou při finále na náměstí.

Na Staroměstském náměstí v Praze převládl smutek

Zklamání ve tvářích a v očích některých i slzy naopak zanechala prohra hokejové reprezentace se Slovenskem u českých fanoušků, kteří utkání sledovali na Staroměstském náměstí v Praze na velkoplošné obrazovce. Zato slovenští příznivci si úspěch naplno užívali a skákali s vlajkami nad hlavami.

Přenos skončil výzvou moderátora, aby lidé otřeli slzy a zatleskali Slovákům. "Byli v tomto zápase lepší," řekl moderátor. A z řad fanoušků se ozývalo: "Je to škoda, Slováci jsou lepší".

Český tým čeká v neděli souboj o bronzovou medaili s Finy. Už dnes jim vyjádřili podporu fanoušci, kteří po prohraném semifinále došli v průvodu a se skandováním "Češi, Češi" až k soše svatého Václava v horním konci Václavského náměstí. Chvílemi také zpívali českou hymnu.

Reklama

Související témata: