Hlavní obsah

Nedvěd litoval promarněné příležitosti na finále, ale hledal sílu urvat bronz

Martin Kézr, HelsinkySport.cz

Teprve ve čtyřiceti letech se útočník Petr Nedvěd dostal poprvé na mistrovství světa a moc toužil po tom dojít se v Helsinkách finále. Prohra 1:3 se Slováky mu to šanci vzala a bylo to pro něj hodně hořkým soustem.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Petr Nedvěd si klestí cestu přes slovenského zadáka Reného Vydareného

Článek

„Bezprostředně po zápase jsem cítil opravdu obrovské zklamání. Takovou příležitost v kariéře už možná mít nebudu," krčil rameny Nedvěd, jenž byl přesvědčen, že právě přes Slováky mohla cesta do finále vést. „Obrovská škoda, že jsme tu příležitost propásli. Bohužel jsme nevyužili šance a soupeř jo. Přitom to nebyl nějaký hurá hokej, ani jedno mužstvo se nepouštělo do nějakých bláznivých akcí," uvažoval český veterán.

Slovákům podle něj hodně pomohlo, že mohli bránit, protože celý zápas neprohrávali. „Když jsme poprvé inkasovali, museli jsme hrát útočněji a otevřít to. Po Froldově vyrovnání jsem ale napevno věřil, že druhého góla dáme my, protože Slováci byli úplně zalezlí," přemýšlel Nedvěd.

Český tým šel s velkým odhodláním do třetí třetiny, přesilovka měla umocnit jeho nápor, jenže sám při ní inkasoval. „Zase jsme museli ty vrátka pootevřít, změnit nachystaný styl a začít se tlačit do útoku, což byla voda na mlýn Slováků. Hráli to chytře zezadu, měli na nás připraveného zanďoura," krčil rameny Nedvěd. „Teď už se s tím ale nic dělat, je to voda pod mostem a my neděli odpoledne musíme přijít a prostě ten bronz proti Finům urvat. Pořád je o co hrát," dodával odhodlání sobě i spoluhráčům Nedvěd.

Reklama

Související témata: