Hlavní obsah

VIDEO: Slováci považují své hochy za zlaté, i když finále prohráli. Těší se na triumfální návrat

Ivan Vilček, BratislavaSport.czPrávo
Aktualizováno

„Nevadí, pro nás jsou to zlatí hoši,“ hlásila s hrdostí Zdenka Kormošová z Nitry. Fanoušci se po skončení prohraného finále mistrovství světa v hokeji rozcházeli z bratislavského náměstí s příslibem, že v pondělí na náměstí přivítají své hrdiny.

Na náměstí oslavovali finálový gól Zdena CháryVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek
Fotogalerie

„Zaslouží si, abychom je přivítali, jak se na takové bojovníky patří. Určitě budu zase na náměstí," uvedl student Tomáš, který měl pomalované tváře slovenskou trikolórou. Hokejisté přiletí do Bratislavy v pondělí odpoledne. Čeká je triumfální jízda ulicemi slovenského hlavního města a přivítání na náměstí Slovenského národního povstání.

Na začátku finále ještě převládal na Slovensku optimismus. „Před šampionátem jim nikdo nevěřil a oni jsou ve finále. To si zaslouží obdiv," říkala nadšeně Eva se slovenskou vlajkou v rukou. Štefan Sport.cz prozradil, že své místo před velkoplošnou obrazovkou si držel už od dvou odpoledne. Utkání přitom začínalo v půl osmé večer. „Stálo to za to, i když jsme nakonec prohráli. Byl to fantastický šampionát," dodal.

Slovenští hokejisté i fanoušci věnovali stříbrné medaile zesnulému kapitánovi Pavlu Demitrovi. Množství fanoušků mělo na sobě dres s jeho jménem. Po skončení finále se v drese se jménem Demitra objevil na ledě i současný kapitán Slováků Zdena Chára. Stříbrné medaile v každém případě považují Slováci za velký úspěch.

Reklama