Hlavní obsah

VIDEO: Slovenští hokejisté se dočkali triumfálního přijetí, fanoušci děkovali Vůjtkovi

Bratislava
Aktualizováno

„Láďo, děkujem“ skandovalo česky deset tisíc Slováků na bratislavském náměstí na počest trenéra Vladimíra Vůjtka, který dovedl slovenské hokejisty k zisku stříbrných medailí na světovém šampionátu. Stříbrný tým se v pondělí dočkal triumfálního přijetí v ulicích Bratislavy. Trasu z letiště do centra města lemovaly stovky nadšených fanoušků.

Vladimír Vůjtek nad hlavami svých svěřencůVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek
Fotogalerie

Okružní jízda slovenských hokejistů Bratislavou

„Mám z toho úžasný pocit. Nic takového jsem nečekal. Ještě jsem nic takového nezažil. Je krásné, jak dovede fenomén hokeje semknout lidi. Na takové chvíle se nezapomíná a povzbudí to do další práce," řekl Vůjtek pro Sport cz.

Na náměstí Slovenského národního povstání čekaly slovenské hokejisty tisíce nadšených lidí. Většina držela v rukou slovenské vlajky a měla oblečený hokejový dres. „Jsem moc hrdý na tento tým, který dokázal překvapit hokejový svět i nás fanoušky," řekl student Lukáš. Hokejisté byli zváni na pódium po jednom a největší potlesk si vysloužil kapitán Zdeno Chára a střelec Miroslav Šatan. „Ďakujeme, ďakujeme," skandoval dav, který si následně s hokejisty zazpíval slovenskou hokejovou hymnu „Nech Bože dá".

Hokejisté poděkovali fanouškům za podporu a Tomáš Kopecký v závěru opětovně věnoval stříbrné medaile zesnulému Pavlovi Demitrovi.

Reklama

Související témata: