Hlavní obsah

Hokejisté zahájili v Praze přípravu na hokejové MS

Praha

Česká hokejová reprezentace dnes v Praze zahájila přípravu na mistrovství světa. Šampionát ve Stockholmu sice odstartuje až 3. května, pro řadu adeptů účasti v národním týmu už ale klubová sezona skončila před delší dobou, proto se trenér Alois Hadamczik rozhodl zahájit společnou přípravu. Na dnešním srazu se mu hlásilo patnáct hráčů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik na tréninku reprezentace

Článek

"Když jsme viděli, kolik hráčů ze Lva Praha má šanci reprezentovat, k tomu můžeme přidat dva hráče ze Slovanu Bratislava... Když se podíváme, kdy skončili, tak ta pauza byla hodně dlouhá," uvedl Hadamczik na dnešním srazu.

Na ledě Tipsport areny se objevilo čtrnáct hráčů; obránce Tomáš Mojžíš má menší zdravotní problémy s třísly, proto zatím netrénuje. Původně se měl k týmu už dnes připojit i Václav Nedorost, který ale z osobních důvodů dorazí až za týden do Kravařů. Podobně jako Petr Čáslava a Zdeněk Kutlák.

První zápasová prověrka čeká reprezentaci 3. a 4. dubna, kdy se v Jindřichově Hradci utká s Lotyšskem. Poté nastoupí dvakrát proti Německu (12. a 13. dubna), dvakrát proti Slovensku (18. a 20. dubna), přičemž všechny souboje budou součástí Euro Hockey Challenge. Generálkou na MS budou České hokejové hry, které se uskuteční od 25. do 28. dubna v Brně.

Aktuální složení týmu:
Brankář:
Jakub Kovář (České Budějovice),
Obránci:
Jakub Krejčík
Jakub Nakládal (oba Lev Praha/KHL)
Jan Kolář (Doněck/KHL)
Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL)
Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk/KHL),
útočníci:
Jiří Novotný
Tomáš Rachůnek
Jiří Sekáč
Petr Vrána (všichni Lev Praha/KHL)
Lukáš Kašpar (Doněck/KHL)
Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL)
Tomáš Rolinek (Pardubice)
Petr Koukal (Nižněkamsk/KHL)
Milan Gulaš (Magnitogorsk/KHL).

Reklama