Hlavní obsah

Slovenští hokejisté se připravují na světový šampionát. Kouče Vůjtka tíží problémy v obraně

Bratislava

Slovenská hokejová reprezentace se pod vedením českého trenéra Vladimíra Vůjtka připravuje na blížící se světový šampionát ve Švédsku a Finsku. Na týdenní kemp obdržela pozvánku i šestice hráčů působíci v české nejvyšší soutěži. Ve výběru jsou Marek Ďaloga, Karol Sloboda, René Vydarený, Martin Bartek, Radoslav Tybor a Juraj Majdan. Trenéra Vůjtka mrzí ztráty obránců Baranky, Kudroče a Starosta, kteří museli na operaci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek (vzadu).

Článek

Slovenský národní tým se připravuje ve městě Námestovo. Právě na místním zimním stadiónu se v lednu 2012 pod návalem sněhu zřítila část střechy.

Stadión otevřeli jen dva měsíce před havárií. Hala tehdy fungovala bez kolaudačního rozhodnutí. Když část střechy povolila, na ledě trénovaly děti pod vedením bývalého slovenského reprezentanta Richarda Zedníka. Při havárii se naštěstí nikomu nic nestalo.

„Střecha snad vydrží," vtipkoval reprezentant Branko Radivojevič při nástupu na led. Slovenské národní mužstvo absolvuje v Náměstově týdenní kemp. Následně Slováci odehrají přípravná utkání se Švédskem, Běloruskem a Českou republikou.

Šatan se připravuje individuálně

Trenér Vůjtek lituje zranění několika hráčů. „Mrzí mě množství omluvenek. Nečekali jsme tak velké problémy v obraně. Baranka, Kudroč i Starosta museli na operaci," uvedl zkušený kouč, kterého naopak potěšila kvalita na brankařském postu. Na soustředění dostali pozvánku Ján Laco, Jaroslav Janus a Rastislav Staňa. „Je tam velká rivalita. Všichni tři odváděli v průběhu sezóny velmi dobré výkony," pochvaloval si Vůjtek.

Kempu se neúčastní útočník Slovanu Bratislava Miroslav Šatan, jenž se připravuje individálně. Šance, že mistr světa z roku 2002 na šampionátu nastoupí, je minimální. Osmatřicetiletý forvard nehraje od listopadu loňského roku, kdy v utkání KHL na ledě Lva Praha utrpěl zranění po zákroku svého reprezentačního kolegy Zdena Cháry. Šatan se na turnaji pravděpodobně objeví pouze v roli televizního komentátora.

Aktuální soupuiska slovenské hokejové reprezentace:
Brankáři:
Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava)
Ján Laco (Donbass Doněck/Ukr.)
Rastislav Staňa (CSKA Moskva/Rus.)
Obránci:
Marek Ďaloga (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice/ČR)
Branislav Mezei (Avtomobilist Jekatěrinburg/Rus.)
Vladimír Mihálik
Michal Sersen
Martin Štajnoch
Ivan Švarný (všichni HC Slovan Bratislava)
Karol Sloboda (HC Vítkovice Steel/ČR)
René Vydarený (HC Mountfield České Budějovice/ČR)
Útočníci:
Martin Bartek
Radoslav Tybor (oba HC ČSOB Pojišťovna Pardubice/ČR)
Mário Bližňák
Marko Daňo
Libor Hudáček
Roman Kukumberg
Michel Miklík
Peter Ölvecký
Andrej Šťastný (všichni HC Slovan Bratislava)
Jakub Gašparovič (Záhřeb/Chorv.)
Juraj Majdan (HC Verva Litvínov/ČR)
Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.)
Tomáš Surový (HC Lev Praha/ČR)
Ján Sýkora (HC'05 Banská Bystrica)
Michael Vandas (HK Poprad)

Reklama

Související témata: