Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci povede proti Lotyšsku manažer Lener

Praha

Hokejovou reprezentaci povede příští týden v přípravných zápasech proti Lotyšsku generální manažer týmu Slavomír Lener. Hlavní kouč Alois Hadamczik bude v té době na plánované inspekční cestě v zámoří a asistent Josef Paleček, který měl podle původního plánu mužstvo vést, se ve středu zranil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální manažer reprezentace Slavomír Lener

Článek

"Josef Paleček utrpěl při dnešním tréninku reprezentace zranění v oblasti kyčelního kloubu, které mu nedovolí, aby mužstvo vedl 3. a 4. dubna vedl," uvedl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund v oficiální tiskové zprávě.

Třiašedesátiletý Paleček upadl při tréninku a podle všeho si poškodil umělou kyčel. Nyní jej čekají vyšetření, která by měla odhalit vážnost zranění. Je možné, že jej čeká několikatýdenní pauza, a je tak ohrožena i jeho účast na květnovém mistrovství světa. "Momentálně jsme ale řešili jen nejbližší program," řekl Zikmund ČTK.

Lener, který je vedle pozice generálního manažera i vedoucím sportovního úseku ČSLH, již v letech 1996-1998 a 2003-2004 u národního týmu působil. Spolu s Ivanem Hlinkou vedl zlatou českou reprezentaci na olympijských hrách v Naganu, jako asistent trenéra Luďka Bukače se podílel na triumfu na mistrovství světa ve Vídni v roce 1996.

Národní tým, momentálně se připravující v Kravařích na Opavsku, opustil útočník Tomáš Rolinek. Kapitán mistrů světa z roku 2010 má zdravotní problémy a čeká jej vyšetření v Rakousku, kde mu před sezónou operovali kyčel.

Reklama

Související témata: