Hlavní obsah

Reprezentace přišla před MS o srdcaře Rolinka. Velká ztráta, lituje Lener

Praha

Hokejová reprezentace se na květnovém mistrovství světa ve švédském Stockholmu bude muset obejít bez útočníka Tomáše Rolinka. Kapitána zlatého výběru z roku 2010 v Kolíně nad Rýnem vyřadily ze hry potíže s kyčlí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rolinek české reprezentaci na letošním světovém šampionátu nepomůže.

Článek

Kvůli stejnému zranění přišel třiatřicetiletý forvard už o loňský šampionát, v létě se pak na rakouské klinice podrobil operaci. Problémy jej však neopouštěly ani v letošní sezóně, přesto se Rolinek rozhodl, že se k reprezentaci připojí a o účast na mistrovství světa zabojuje.

„Potíže s kyčlí Tomáše trápily už delší dobu, vyčítal by si ale, kdyby to i přes bolest nezkusil. Ve středu dopoledne se po zhlédnutí lékařské zprávy a přetrvávajících bolestech rozhodl, že v boji o šampionát definitivně končí," řekl Sport.cz šéftrenér svazu a generální manažer reprezentace Slavomír Lener.

„Je to velká ztráta. Mužstvo bude Tomáše samozřejmě moc postrádat, stejně jako on jeho. Je to srdcař a ti jsou vždy hodně cenění v kabině i na ledě," posteskl si Lener s tím, že Rolinka v nejbližších dnech čekají podrobnější vyšetření v Rakousku.

Česká reprezentace vstoupí do turnaje ve Stockholmu v pátek 3. května zápasem s Běloruskem, v základní skupině se pak ještě postupně střetne se Švédskem, Švýcarskem, Dánskem, Slovinskem, Kanadou a Norskem.

Reklama