Hlavní obsah

Do přípravy českých hokejistů se připojí Ivan Rachůnek

Útočník Ivan Rachůnek z pražské Sparty rozšířil kádr české hokejové reprezentace před pondělním zahájením soustředění v Jindřichově Hradci a zápasy Euro Hockey Challenge s Lotyšskem. Z původního výběru totiž vypadli z ofenzivy v minulých dnech z rodinných důvodů Václav Nedorost z Donbassu Doněck a kvůli potížím s kyčlí Tomáš Rolinek z Pardubic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Rachůnek na tréninku české reprezentace v Praze.

Článek

Aktuálně je v kádru v přípravě před mistrovstvím světa ve Stockholmu 26 hokejistů - dva brankáři, deset obránců a čtrnáct útočníků. V Jindřichově Hradci bude trénovat národní tým generální manažer Slavomír Lener, protože hlavní kouč Alois Hadamczik odletí v sobotu na týdenní inspekční cestu do zámoří a asistent Josef Paleček si při tréninku v Kravařích poranil kyčelní kloub.

Po pondělním srazu v Jindřichově Hradci čekají český tým ve středu 3. dubna a o den později dva duely EHCh s Lotyšskem.

Kádr české hokejové reprezentace:
Brankáři:
Jakub Kovář (České Budějovice), Pavel Francouz (Litvínov)
Obránci:
Jakub Krejčík, Jakub Nakládal (oba Lev Praha/KHL), Michal Barinka, Tomáš Voráček (oba Vítkovice), Karel Kubát (Litvínov), Jan Kolář (Doněck/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL), Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk/KHL), Petr Čáslava (Čerepovec/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.)
Útočníci:
Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč, Petr Vrána (všichni Lev Praha/KHL), Vladimír Svačina, Ondřej Roman (oba Vítkovice), Lukáš Kašpar (Doněck/KHL), Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta Praha), Lukáš Pech (Karlovy Vary), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Petr Koukal (Nižněkamsk/KHL), Milan Gulaš (Magnitogorsk/KHL), Zbyněk Irgl (Minsk/KHL)

Reklama