Hlavní obsah

Nakládal si vysloužil obří lahev rumu. Na Jamesona bych se snažil víc, smál se

Michal OsobaPrávo

Ze Zimního stadiónu Jana Marka v Jindřichově Hradci si hokejový obránce Jakub Nakládal kromě hřejivého pocitu z vítězné branky Lotyšům na 1:0 odnášel i obří lahev rumu. Taková byla cena pro nejlepšího hráče druhého zápasu Euro Hockey Challenge.

Foto: David Veis, ČTK

Lotyšský brankář Maris Jučers inkasoval první gól od Jakuba Nakládala.

Článek

Obránce pražského Lva odměna pobavila. „Kdyby to byl Jameson, snažil bych se víc, rum mi moc nechutná,“ smál se Nakládal a dumal, co s nečekanou trofejí udělá. „Vůbec nevím, přemýšlím, komu ho dám. Ale ani nevím, jestli ho někdo z rodiny pije,“ krčil rameny.

Bál se, že netrefí branku

Cenu si vysloužil především svým gólem. V 54. reprezentačním utkání teprve druhým. „Moc jich nedávám, o to víc tenhle potěšil. I když už jsem čekal, že to poletí do plexiskla a půjdeme ven z pásma,“ přiznával.

Oproti středečnímu souboji ve čtvrteční odvetě šancí ubylo. „První zápas jsme se oťukávali, teď už jsme věděli, co od sebe očekávat. Bylo to ubruslené a ubojované, moc střel nebylo,“ hodnotil obránce. Českému týmu stačilo na výhru patnáct střel, Lotyši jich na Pavla Francouze vyslali o jedenáct víc.

Vývojem v zámoří se nezabývá

Teď čeká český tým několik dnů volna, v pondělí následuje sraz před dalším dvojzápasem Euro Hockey Challenge v Německu. Do světového šampionátu zbývá ještě téměř měsíc. „Ale je tu dobrá parta, každého to baví, nikdo nevnímá, že je mistrovství světa ještě daleko. Aspoň je čas ještě doléčit šrámy ze sezóny,“ kvitoval Nakládal.

Vývojem v zámořské NHL a možným přívalem posil se nezabývá. „Všichni ji samozřejmě sledujeme, ale ne proto, že bychom spekulovali, kdo přijede. Každý se soustředí na sebe, aby hrál co nejlíp, a čím víc posil dorazí, tím lépe pro tým,“ ujišťoval.

Reklama

Související témata: