Hlavní obsah

S fyzioterapeutem teď žijeme milenecký život, žertuje Vondrka o potížích se zády

Jan ŠkvorSport.cz

Před dvěma týdny si při tréninku hokejové reprezentace v Kravařích přivodil zranění zad a z přípravy na mistrovství světa vypadl. Útočník Michal Vondrka se svěřil do péče týmového fyzioterapeuta Michala Truce a přestože ještě není ještě úplně fit, k národnímu týmu se teď znovu připojil. Páteční a sobotní duely Euro Hockey Challenge s Německem sice ještě vynechá, na bitvy se Slovenskem v příštím týdnu by už však chtěl být připraven.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový útočník Michal Vondrka na tréninku reprezentace.

Článek

„Ještě to sice není ono, ale lepší se to každým dnem a myslím, že to bude dobré. Nebude to nic vážného," říká Vondrka, který se kvůli léčbě zad svěřil do péče fyzioterapeuta Truce. „Když se mi to na tréninku stalo, odjížděl jsem z ledu úplně zkroucený. Týden jsem si dal oraz, chodil na infuze, což mi pomohlo," pochvaluje si třicetiletý forvard.

„U fyzioterapeuta jsem pořád, děláme nějaká cvičení. Tento týden spolu trávíme celé dny, žijeme takový milenecký život," směje se Vondrka, který stejně jako kolegové z reprezentace Irgl s Novotným vynechá páteční a sobotní zápasy nároďáku v rámci Euro Hockey Challenge v Německu a v Praze se bude připravovat individuálně.

„Hlavně se teď soustředím na to, abych byl zdravotně úplně fit. Na ledě můžu dělat všechno, nenajde se pohyb, při kterém by mě záda bolela. Akorát při bruslení cítím, že nemůžu jet úplně naplno," přiznává s tím, že od příštího úterý začne trénovat s reprezentací a rád by byl nachystaný na dvě utkání se Slovenskem.

Novou smlouvu ještě podepsanou nemá

Kormě přípravy na blížící se mistrovství světa ve Stockholmu řeší i svou klubovou budoucnost. V této sezóně si zahrál Kontinentální ligu za Slovan Bratislava, pro další ročník však ještě podepsanou smlouvu nemá. „Nějaké nabídky mám, zatím to ale spíš jde okolo mě. Ve Slovanu se mi líbilo, neměl bych problém tam zůstat. Uvidíme, s čím přijde klub," přiznává muž, který v roce 2008 slavil se Slavií zisk mistrovského titulu.

Do české extraligy se však nyní ještě vracet nehodlá. „Ještě bych chtěl zůstat venku," má jasno Vondrka a připouští, že jednou z možností je i pražský Lev.

Reklama

Související témata: