Hlavní obsah

Německo - Česko 1:3Reprezentace znovu vyhrála v Německu a v přípravě na MS je dál stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hertl 0 : 1
29. Kašpar 0 : 2
32. Müller 1 : 2
49. Pech 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha/Selb
Aktualizováno

České hokejová reprezentace ani ve čtvrtém přípravném zápase před mistrovstvím světa nenašla přemožitele. Svěřenci kouče Hadamczika stejně jako v pátek vyhráli v rámci Euro Hockey Challenge v Německu, tentokrát v Selbu znovu 3:1. Jednou brankou se na tom podílel i útočník Tomáš Hertl, který se v seniorském národním týmu střelecky prosadil poprvé.

Foto: David Veis, ČTK

Čeští hokejisté čeká další přípravný zápas před mistrovstvím.

Článek

Oba trenéři udělali oproti pátečnímu souboji několik změn v sestavách. V brance českého týmu dostal tentokrát šanci Francouz, v obraně od začátku nastoupili Trončinský s Voráčkem a v útoku Pech.

Stejně jako v Řezně začátek duelu poznamenala vyloučení, tentokrát si ale přesilovku zahráli i Češi. Ani jeden tým však nedokázal otevřít skóre. Na české straně k tomu měli nejblíže Tenkrát s Kašparem, ale neuspěli stejně jako Pech při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

Před Francouzem bylo rušno při Kašparově vyloučení. Sturmovu střelu ale litvínovský gólman vyrazil, Ullmann poté trefil horní tyč. Na začátku druhé třetiny nepřekonal českého gólmana ani výborně hrající Greilinger, a tak se prosadili Češi. Tenkrátovu střelu Reimer jen vyrazil, Hertl puk pohotově doklepl a připsal si premiérovou trefu v reprezentaci.

Francouz v reprezentaci poprvé inkasoval

Druhá část byla výrazně ofenzivnější než první dvacetiminutovka a oba brankáři se rozhodně nenudili. Francouze vyzkoušeli David Wolf a Greilinger, ale neuspěli stejně jako na druhé straně Orsava, Roman nebo po Pechově ideální přihrávce v přečíslení Gulaš.

Když se poté neprosadili ani Sekáč nebo Vrána, překonal Reimera se štěstím Kašpar. Český útočník nahodil zpoza branky puk a německý gólman si jej hokejkou srazil do branky.

Domácím se ale podařilo snížit, když Müller přešel přes Čáslavu a nedal Francouzovi šanci. Český brankář tak inkasoval v národním týmu poprvé, v předešlém startu proti Lotyšsku udržel čisté konto.

Vyprodaná stařičká Eissporthalle Selb hnala Němce do útoku a vidět byl zejména Greilinger, ale dnes mu štěstí v koncovce nepřálo. Když nedokázali vyrovnat Patrick Reimer ani Müller, udeřili opět Češi. Gulašovu samostatnou akci zakončil pohotovou dorážkou Pech.

Hokejová Euro Hockey Challange v Selbu:
Německo - Česká republika 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Marcel Müller (S. Sturm, Greilinger) - 23. Hertl (Tenkrát), 29. Kašpar (Hertl, Tenkrát), 49. Pech (Gulaš, I. Rachůnek). Rozhodčí: Leppäalho (Fin.), Krawinkel - Lajoie, Melia (všichni Něm.). Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4082 (vyprodáno).
Německo: J. Reimer - Kohl, Ondruschka, S. Sturm, Köppchen, Ebner, Brückner, Kettemer, Lindlbauer - M. Wolf, Ulmann, D. Wolf - Y. Seidenberg, Lewandowski, Kink - P. Reimer, Marcel Müller, Greilinger - Buchwieser, Hager, Maurer. Trenér: Pat Cortina.
Česká republika: Francouz - Čáslava, Nakládal, Voráček, Mojžíš, Krejčík, Trončinský - Gulaš, Pech, I. Rachůnek - T. Rachůnek, Vrána, Sekáč - Kašpar, Hertl, Tenkrát - Orsava, Roman, Svačina. Trenér: Alois Hadamczik.
Ostatní výsledky EHCh
Bobrujsk:
Bělorusko - Slovensko 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Branky: 17. a 24. Andrjuščenko, 19. Demkov, 49. Kulakov - 40. Ölvecký, 44. Stümpel, 56. Mihálik.
Lillehammer:
Norsko - Finsko 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Branky: 10. Holös - 21. a 28. Haataja, 1. Viitaluoma, 14. Näenpää, 46. Pihlström.
Roedovre:
Dánsko - Rusko 3:2 v prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 4. Storm, 18. Poulsen, 61. M. Madsen - 1. Averin, 32. Dadonov.

Reklama

Související témata: