Hlavní obsah

Němci nás trochu překvapili, ale zvládli jsme to, těšilo Hertla, který za nároďák poprvé skóroval

Selb

Čeští hokejisté dokázali v obou přípravných utkáních před světovým šampionátem porazit nebezpečné Německo a v seriálu Euro Hockey Challenge mají na kontě po čtyřech zápasech maximální počet dvanácti bodů. Na sobotní výhře v Selbu se premiérovou brankou v seniorské reprezentaci podílel útočník Tomáš Hertl, který tak korunoval vydařený výkon.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejista Tomáš Hertl.

Článek

Forvard Slavie ale přiznal, že Němci český výběr trochu překvapili. "Šli po nás a dohrávali souboje. Hráli kanadský styl. Měli jsme chvilkama problémy, ale oba zápasy jsme zvládli," zhodnotil Hertl přípravné duely, které skončily shodným výsledkem 3:1. "První duel poznamenala naše vyloučení, pak je těžké se do toho dostat. V sobotu, kdybychom využili šance v první třetině, tak jsme mohli rozhodnout dřív. Takhle jsme se dlouho trápili," řekl.

Hertl si pochvaloval souhru s Petrem Tenkrátem a Lukášem Kašparem, s nimiž odehrál oba duely proti Německu. "V obou zápasech jsme měli docela dost šancí a myslím si, že si docela vyhovíme. Zatím to klape a doufám, že to tak bude klapat dál a bude se nám dařit dávat branky," přál si Hertl.

Devatenáctiletý talent se udržuje ve hře o účast na MS. "Celá lajna se budeme snažit, abychom se udrželi v týmu. Teď jsme dva góly dali, ale musíme se víc sehrát. Trénujeme spolu jen pět dní. Bude to mnohem lepší," uvedl Hertl. "Pro mě je krásné jen to, že v devatenácti bojuju o mistrovství světa. Tomu bych dřív nevěřil. Je to pro mě čest, a když je šance, tak bych se tam chtěl dostat. Budu bojovat a pak bude záležet na panu Hadamczikovi, jestli mě vezme," dodal Hertl.

Francouzovi až na pláži dojde, co se teď děje

Druhý zápas v národním týmu a opět velmi dobře odchytal brankář Pavel Francouz. "Byl to srovnatelný zápas s pátkem. V prvním zápase měli Němci víc přesilovek, v tom to bylo těžší. Dnes byli hodně nebezpeční poté, co dali na 1:2, ale naštěstí jsme opět odskočili na dva góly a už jsme si to pohlídali," uvedl Francouz.

Litvínovský gólman je momentálně kandidátem na pozici trojky pro mistrovství světa, ze které jej podle všeho vyřadí jen případný příjezd Ondřeje Pavelce z NHL. Pokud by Winnipeg nepostoupil do play off. "To, co se teď děje, mi asi dojde až o dovolené, kdy se budu válet na pláži. Seběhlo se to tak rychle, že mi ani nedochází, že jsem tady a chytám za národní tým," řekl.

Reklama