Hlavní obsah

Za Slováky nebude hrát nejlepší brankář loňského hokejového šampionátu Laco

Bratislava

V přípravě na světový šampionát nepokračuje nejlepší brankář loňského mistrovství světa Ján Laco (31) ze Slovenska. Slovákům nepomůže při obhajobě stříbrných medailí kvůli zraněnému kolenu.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Ján Laco slovenské reprezentaci nepomůže.

Článek

„Podle vyjádření lékařů ještě nemůže absolvovat plnou tréninkovou zátěž," uvedl český trenér slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek. Na šampionátu může počítat s dvojicí brankářů Rastislav Staňa (CSKA Moskva) a Jaroslav Janus (Slovan Bratislava).

„Zranění se sice lepší, ale není v takovém stavu, jak bych čekal. Mám pravděpodobně poškozený i meniskus a budu zvažovat, zda nepodstoupím artroskopii. Jsem zklamaný. Na mistrovství světa jsem se těšil, ale zdraví je prvořadé," uvedl Laco, který v této sezóně chytal v týmu nováčka Kontinentální hokejové ligy Donbass Doněck.

Tento týden odehrají Slováci dvě přípravná utkání proti České republice v Praze a v Bratislavě. Pozitivní zprávou pro Vůjtka je návrat Miroslava Šatana do sestavy. Šatan nehrál od začátku listopadu, kdy si při utkání Lev Praha - Slovan Bratislava zranil krční páteř po střetu se Zdeno Chárou.

Nominace Slovenska na přípravné zápasy proti Česku:
Brankáři: Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/Rus.), Július Hudáček (Sibir Novosibirsk/Rus.-Frölunda/Švéd.)
Obránci: Ján Brejčák (HC Litvínov/ČR), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Ivan Švarný (všichni HC Slovan Bratislava), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR), Milan Jurčina (Lukko Rauma)
Útočníci: Martin Bartek (HC Pardubice/ČR), Miroslav Šatan, Mário Bližňák, Marko Daňo, Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Andrej Šťastný (všichni HC Slovan Bratislava), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Ján Sýkora (HC'05 Banská Bystrica), Michael Vandas (HK Poprad), Jozef Stümpel (HK Nitra), Tomáš Surový (HC Lev Praha/ČR), Tomáš Záborský (Avangard Omsk/Rus.)

Reklama

Související témata: