Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplní obránce Ševc a útočník Petružálek

Praha
Aktualizováno

Hokejovou reprezentaci připravující se na mistrovství světa posílí obránce Martin Ševc ze švédského týmu Skelleftea a útočník Jakub Petružálek hrající za Dynamo Moskva. Oba by se k týmu měli připojit v úterý, kdy se v Brně uskuteční další sraz národního týmu před Českými hokejovými hrami. Novinářům to po čtvrtečním souboji se Slovenskem (2:3) řekl trenér Alois Hadamczik.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Ševc na srazu hokejové reprezentace.

Článek

Pro Petružálka skončila klubová sezona ve středu, kdy s Dynamem vyhrál play off Kontinentální ligy a získal Gagarinův pohár. Ševc získal ve čtvrtek večer titul ve švédské lize.

Hadamczik zvažoval i povolání Petružálkova spoluhráče obránce Filipa Nováka. Zkušený bek ale není zdravotně fit. "Mluvili jsme s ním a už měsíc hraje s teplotami přes 38 stupňů. Nemohou stále přijít na to, z jaké příčiny to je. Říkali mu, že má zápal plic, pak zase ne," uved Hadamczik.

Reprezentační kouč sleduje i finále play off české extraligy, ve kterém o titul bojují Plzeň a Zlín. Jistou pozvánku má Jan Kovář. "Ve Zlíně jsou na tom hráči (o které bych měl zájem) podobně jako Filip Novák. Honejsek nehraje vůbec, Zámorský a Holík mají problémy a starají se o ně lékaři," dodal Hadamczik.

Reklama

Související témata: