Hlavní obsah

Drzý Slovák Sýkora načal Čechy, když parádně oprášil Granlundovu fintu

Praha

Jubilejní 500. zápas v samostatné historii oslavili slovenští hokejisté výhrou. V zápase Euro Hockey Challenge přetlačili Čechy 3:2, přestože ještě ve druhé třetině prohrávali o dvě branky. Pak však zavelel k obratu Ján Sýkora. A jakým způsobem! Dvaadvacetiletý útočník Banské Bystrice oprášil fintu Fina Mikaela Granlunda a florbalovým způsobem nachytal gólmana Jakuba Kováře.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ján Sýkora (vpravo) se raduje z parádního gólu, který vstřelil do sítě Česka.

Článek

Granlundův originál - gól na MS 2011

Povedený Danielssonův gól

Sýkora ve 27. minutě obdržel za brankou českého týmu puk od Radivojeviče a když viděl, že na něj obránci soupeře nevystartovali, rozhodl se pro nečekaný fígl. Kotouč si nabral na čepel hole a ze vzduchu jej zasunul do horního růžku Kovářovy klece.

„Před zápasem jsem si říkal, že chci dát gól. Cíleně jsem si najel za branku, zkusil jsem tuhle fintu a puk skončil v síti. Už jsem v minulosti dal tři nebo čtyři podobné góly," říkal po zápase Sýkora. Stejný kousek s rovněž úspěšným koncem předvedl už v roce 2009 při zápase slovenské extraligy za výběr Slovenska do dvaceti let proti Žilině.

Komplimenty Sýkoru zahrnovali i jeho spoluhráči „Klobouk dolů před ním, udělal to dobře," chválil Jozef Stümpel, který ve čtvrtek odehrál stý zápas za slovenskou reprezentaci. „Na svůj věk si dovolil hodně, ale je dobře, že se o to pokusil a nakonec mu to vyšlo," přidal se Miroslav Šatan.

Stejnou kulišárnu nejvíce proslavil finský útočník Mikael Granlund na mistrovství světa 2011 v Bratislavě v zápase s Ruskem. V této sezóně podobný gól vstřelil i švédský útočník pražského Lva Nicklas Danielsson (oba videozáznamy gólů najdete v galerii u článku).

Reklama