Hlavní obsah

Co jsem tomu stadiónu udělal? ptal se Šatan, když i další start v Holešovicích odnesl zraněním

Praha

Pokud by měl hokejista Miroslav Šatan jmenovat stadióny, na kterých hraje nejméně rád, Tipsport Aréna v pražských Holešovicích by na jeho seznamu zcela určitě figurovala hodně vysoko. Na začátku listopadu loňského roku jej tu takřka na půl roku vyřadil ze hry protihráč a krajan Zdeno Chára. Když slovenský mistr světa dlouhodobé problémy s krční páteří vyléčil a konečně zasáhl do zápasu, opět trpěl. Samozřejmě že na holešovickém ledě...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský útočník Miroslav Šatan (vlevo) a český útočník Lukáš Kašpar.

Článek
Fotogalerie

K poslednímu ostrému duelu vyjel Šatan 3. listopadu v dresu bratislavskému Slovanu v KHL proti pražskému Lvu. V holešovické Tipsport Aréně ale po střetu s obrovitým Chárou nedohrál. Osmatřicetiletý útočník a vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem odnesl srážku poraněnou krční páteří, kvůli které musel na hokej takřka půl roku zapomenout.

Návratu se dočkal až ve čtvrtek, kdy jako kapitán vedl slovenský nároďák v utkání Euro Hockey Challenge proti Česku. Shodou okolností opět v domovském stánku pražské Sparty. Že tento stadión nenosí Šatanovi moc štěstí, se prokázalo na začátku druhé třetiny.

Šatan: Čekal jsem to horší

Spoluhráč Sersen jej vystřeleným pukem zasáhl do ramene a Šatan s bolestivou grimasou a v předklonu okamžitě odjel na střídačku. „Když mě ten puk trefil, hned jsem si vzpomněl na střet s Chárou a říkal jsem si: Sakra, co jsem tomu stadiónu udělal," vyprávěl po zápase Šatan, který po krátké pauze do zbytku střetnutí znovu zasáhl. „Mám tam modřinu, je to naražené, ale vydrželo to a vlastně se nic nestalo."

Svůj výkon si i přes dlouhou pauzu vcelku pochvaloval. „Hokejka i ruce pracovaly, bylo to dobré. Chybí tomu jen herní praxe a ta se nedostaví hned. Cítil jsem určitou rezervu v herních věcech, jako je načasování, ale musím přiznat, že jsem to čekal horší. Na to, že to byl první zápas, to nebylo tak špatné," těšilo rodáka z Topolčan.

Reklama