Hlavní obsah

Hadamczik připustil, že počítá s účastí Voráčka i Tlustého na MS

kez,čfoPrávo

Teprve v neděli večer, až skončí v Brně České hokejové hry, oznámí reprezentační trenér Alois Hadamczik, kdo mu z NHL dorazí na mistrovství světa do Stockholmu a jakým způsobem zúží dosavadní 27členný hráčský kádr.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Voráček by v českém týmu na MS neměl chybět.

Článek

Po úterním tréninku ale nepřímo potvrdil, že vedle tandemu Filip Kuba, Tomáš Fleischmann napevno počítá i s dalšími posilami útoku ze zámoří. „Mluvil jsem s Jakubem Voráčkem a vím od něj, že má chuť na šampionát jet, takže budu rád, když do Stockholmu dorazí. To samé platí o Jirkovi Tlustém," prohlásil Hadamczik.Šmíd (Edmonton)

Kdo je z NHL ve hře o MS
Určitě
Kuba (Florida)
Fleischmann (Florida)
Tlustý (Carolina)
J. Voráček (Philadelphia)
Šmíd (Edmonton)
Z. Michálek (Phoenix)
Vrbata (Phoenix)
Hanzal (Phoenix)
Červenka (Calgary)
Možná
Hejda (Colorado)
Pavelec (Winnipeg)
Hudler (Calgary)
Hemský (Edmonton)

„Základní část NHL ale ještě celý týden probíhá, tak nechci víc spekulovat. Konečná podoba mužstva bude hodně záležet na tom, kolik hokejistů v zámoří bude volných. Poohlížet se mohu po hodně hráčích, ale podstatné pro mne bude, kdo v NHL projde zdravotní prohlídkou a bude k dispozici, aby letěl přímo do Stockholmu," uvažoval kouč, pro nějž bude důležité, aby mu hráči, kteří jsou teď v Brně, ukázali, co v nich je.

Někteří budou v Brně jen sbírat zkušenosti

„Když ale někdo nebude schopen opakovaně podávat výkon, nebude mít v týmu místo," řekl Hadamczik, „Je ale jasné, že někteří kluci budou na turnaji v Brně především sbírat zkušenosti, a na šampionát se nedostanou," doplnil trenér, jenž pro turnaj nemůže počítat s nemocným obráncem Kutlákem.

V Brně se všichni těší na parádní atmosféru. „Už to, že je to poslední akce evropské tour, která navíc probíhá těsně před šampionátem, mu přidává na prestiži. Budeme určitě dělat maximum pro obhájení triumfu. Loni jsme turnaj i celou sérii vyhráli, šanci máme i tentokrát. Podmínkou je, že porazíme Finy a Rusy. Je to těžký úkol, ale hned po čtvrtečním utkání budeme vědět, jestli jsme zůstali ve hře," dodal kouč.

„Už kvůli vynikajícím fanouškům bychom chtěli loňské prvenství zopakovat. V Brně si vždycky připadám jako v Anglii na fotbale," usoudil útočník Jiří Novotný. „Rozhodně nechceme diváky zklamat. A taky si potřebujeme zvednout sebedůvěru po dvou porážkách se Slovenskem, které ale rozhodně nepovažuju za nic fatálního," mínil kouč.

Reklama

Související témata: