Hlavní obsah

Obránce Floridy Kuba české hokejisty na MS neposílí

Brno
Aktualizováno

Obránce Filip Kuba z Floridy české hokejisty na mistrovství světa ve Stockholmu neposílí. „Mluvil jsem s ním ve čtvrtek večer a s lítostí se mi omlouval. Bohužel má velký problém s kolenem, vůbec v zámoří netrénuje a hraje jen s velkým sebezapřením. Hhned po sezóně bude muset jít na operační zákrok,“ prohlásil trenér národního týmu Alois Hadamczik.

Foto: Pat Carter, ČTK/AP

Obránce Floridy Filip Kuba.

Článek

Kuba naposledy nastoupil za reprezentaci na olympijských hrách ve Vancouveru v roce 2010. V této sezóně si připsal ve 42 zápasech devět bodů za gól a osm přihrávek.

„Kuba mi naprosto otevřeně přiznal, že by to nemělo cenu pro něj ani pro nás, aby letěl do Stockholmu. Koleno má v takovém stavu, že by stejně asi neprošel zdravotní prohlídkou," říkal o šestatřicetiletém hokejistovi trenér, jenž narychlo sondoval i možnost získat Radka Gudase z Tampy Bay. Ten ale musí po skončení základní části NHL na farmu do týmu Syracuse Crunch.

„Mluvil jsem s generálním manažerem Tampy Yzermanem, který trval na tom, že všichni mladí hráči klubu s dvoucestnou smlouvou míří na farmu," doplnil generální manažer české reprezentace Slavomír Lener.

"Mrzí nás to, protože Radko hraje velmi dobře. Je to typ beka, který by se nám hodil. Hraje důrazně a má zodpovědný přístup k defenzívě," uvedl Lener na adresu Gudase, který má na kontě v NHL z 21 zápasů pět bodů za dvě trefy a tři přihrávky. Posbíral i 38 trestných minut a dvakrát se už ve slavné soutěži popral.

Reklama

Související témata: