Hlavní obsah

Hokejisty Slovenska posílí na MS Kopecký, Gáborík nikoliv

Bratislava

Hokejisty Slovenska posílí na mistrovství světa V Helsinkách a Stockholmu z NHL útočník Tomáš Kopecký z Floridy. Naopak český trenér úřadujících vicemistrů světa Vladimír Vůjtek nemůže počítat s Mariánem Gáboríkem z Columbusu, který neprošel v klubu výstupní zdravotní prohlídkou.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Václav Prospal (22) a Marián Gáborík (10) slaví gól Columbusu.

Článek

Kopecký měl také zdravotní potíže, ale na turnaji chybět nebude. "Absolvoval vyšetření magnetickou rezonancí. Přestože jeho rameno není stoprocentně v pořádku, chtěl reprezentovat svou zemi. Klub mu v tom vyhověl a chtěl bych za to vedení Floridy poděkovat," řekl webu Slovenského svazu generální manažer reprezentace Otto Sýkora.

Jednatřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Kopecký byl na loňském úspěšném šampionátu v Helsinkách. "Hodně si vážíme rozhodnutí Tomáše Kopeckého. Už loni patřil ke garantům našeho úspěchu. V budoucnu bychom chtěli budovat národní mužstvo okolo hráčů, jako je Tomáš," dodal Sýkora. Kopecký si v této sezóně NHL připsal ve 47 zápasech 27 bodů za 15 tref a 12 asistencí.

Gáborík měl v poslední době problémy s třísly. "Vedení klubu a lékaři mu start na mistrovství světa nedoporučili. V nejbližší době má absolvovat další vyšetření u specialistů, podle kterých se rozhodne, jestli bude muset na operaci, nebo podstoupí konzervativní léčbu," uvedl Sýkora.

Reklama

Související témata: