Hlavní obsah

Spojené státy nominovaly na MS dalších pět hokejistů

Colorado Springs

Dalších pět hokejistů rozšířilo nominaci Spojených států amerických na mistrovství světa, trenér Joe Sacco tak má v kádru 23 hráčů. Výběr doplnili útočníci Ryan Carter se Stephenem Giontou z New Jersey, David Moss z Phoenixu, Drew LeBlanc z Chicaga a brankář John Gibson z Kitcheneru z juniorské OHL.

Foto: Jason DeCrow, ČTK/AP

Stephen Gionta z New Jersey bude jednou z posil hokejistů USA na šampionátu.

Článek

Carter, který v roce 2007 získal s Anaheimem Stanleyův pohár, a Moss se představili v dresu USA už na světovém šampionátu v roce 2010 v Německu. Devatenáctiletý Gibson pomohl letos USA k triumfu na mistrovství světa do 20 let a byl vyhlášen nejlepším brankářem i nejužitečnějším hráčem.

LeBlanc se objevil v NHL v dresu Chicaga na konci základní části na jediný zápas po podpisu smlouvy a příchodu ze St. Cloud State University. Na světovém šampionátu bude startovat, přestože Blackhawks čekají boj o Stanleyův pohár.

Američané budou hrát v základní skupině v Helsinkách s Rakouskem, Lotyšskem, Ruskem, Finskem, Francií, Německem a Slovenskem.

Nominace hokejistů USA na MS:
Brankáři:
Ben Bishop (Tampa Bay/NHL), Cal Heeter (Adirondack/AHL), John Gibson (Kitchener/OHL),
Obránci:
Justin Faulk, Jamie McBain (oba Carolina/NHL), Matt Hunwick, Erik Johnson (oba Colorado/NHL), Chris Butler (Calgary/NHL), Matt Carle (Tampa Bay/NHL), Jeff Petry (Edmonton/NHL), Jacob Trouba (University of Michigan/CCHA),
Útočníci:
Bobby Butler, Craig Smith (oba Nashville/NHL), Paul Stastny, Aaron Palushaj (oba Colorado/NHL), Ryan Carter, Stephen Gionta (oba New Jersey/NHL), Nick Bjugstad (Florida/NHL), Nate Thompson (Tampa Bay/NHL), Danny Kristo (Hamilton/AHL), Tim Stapleton (Dinamo Minsk/KHL), Drew LeBlanc (Chicago/NHL), David Moss (Phoenix/NHL)

Reklama

Související témata: