Hlavní obsah

Potvrzeno! Hokejisté vstoupí do MS s brankářem Salákem, Pavelec není fit

Hokejová reprezentace vstoupí do mistrovství světa s brankářem Alexandrem Salákem. Vedení národního týmu ve čtvrtek dopoledne oficiálně potvrdilo informaci ČTK, že plánovaná jednička Ondřej Pavelec má zdravotní problémy a proti Bělorusku nemůže chytat. První utkání v základní skupině A čeká reprezentaci ve Stockholmu v pátek od 16:30.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Alexander Salák na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Okolnosti kolem Pavelcova zranění jsou sice poněkud tajemné, ale nemělo by jít o problém vážnějšího charakteru. „Specifikovat to nebudu. Není to nic, co by bylo závažné, spíš to Ondra šetří. Proti Bělorusku bude chytat Salák a Ondru budeme spíš šetřit na ty důležitější zápasy," řekl lékař týmu Radek Holibka.

Pětadvacetiletý Pavelec nebyl schopen absolvovat kompletní trénink v úterý v Praze ani ve středu v dějišti šampionátu. Kouč Alois Hadamczik tak musel s předstihem rozhodnout, že v úvodním duelu bude chytat Salák, jehož čeká premiéra na vrcholném turnaji.

Pravděpodobně mu bude krýt záda Pavel Francouz a lze předpokládat, že se stejnou dvojicí se Češi představí i v sobotu ve druhém zápase MS proti domácím Švédům.

Proti Bělorusku by měli Češi nastoupit s šesti obránci a čtyřmi útoky, na soupisku tak kouč Hadamczik nezapíše čtyři hráče do pole. Mělo by se jednat o obránce Zdeňka Kutláka s Markem Trončinským a útočníky Jana Kováře s Petrem Koukalem.

Předpokládaná sestava:
Salák - Z. Michálek, Hejda, Čáslava, Nakládal, Krejčík, Šmíd - Vrbata, Hanzal, Fleischmann - Voráček, Hudler, Tlustý - Irgl, Novotný, Hubáček - Hertl, Vrána, Tenkrát.

Reprezentace má za sebou ve Stockholmu zatím jen jeden trénink, plánovanou čtvrteční dopolední přípravu si přeložila na odpoledne. K mužstvu už se připojila poslední trojice zámořských posil - hráči Phoenixu Zbyněk Michálek, Radim Vrbata a Martin Hanzal přiletěli do švédské metropole ve středu večer.

Hadamczik již dříve naznačil složení útočných formací. Na začátku budou spolu nastupovat hráči ze zámoří, kteří vytvoří první a druhý útok; hokejisté z evropských soutěžích pak třetí a čtvrtý.

Reklama