Hlavní obsah

FANTASY: Česko versus Bělorusko! Jak poskládat český tým bez Pavelce?

fantasy

Pouze pár hodin zbývá do začátku mistroství světa v hokeji. Brány šampionátu otevřou úvodním zápasem Slovensko a Francie. České fanoušky zajímá především druhý duel, ve kterém se představí naše reprezentace proti Bělorusku. Již desítky tisíc čtenářů propadli naší nové hře „Fantasy MS v hokeji 2013". Jak by podle nás vypadal ideální fantasy tým složený pouze z reprezentantů ČR? To se dozvíte v následujícím článku.

Ideální sestava českého hokejového týmu pro první hrací den.

Článek

Den před začátkem šampionátu postihla český tým nepříjemná zpráva. Naše jednička, Ondřej Pavelec, se potýká se zdravotními problémy a nebude schopen do dnešního duelu zasáhnout. Nahradí jej Alexander Salák. Čerstvá posila SKA Petrohrad je o čtyři milióny levnější než Pavelec a proti Bělorusku by mohl s trochou potřebného štěstí udržet čisté konto.

Obrana je složená ze zkušeného Michálka a Trončinského

Do naší první obranné dvojice jsme vybrali Zbyňka Michálka, který hají barvy zámořského týmu Phoenix Coyotes a Marka Trončinského. Spoléháme na Trončinského ofenzivněji laděnou náturu a doufáme, že alespoň jednou  při své premiéře na MS překoná běloruského brankáře.

Útok první pětky našeho týmu tvoří Martin Hanzal, Jan Kovář a Jiří Tlustý. Ten prožil nejlepší sezónu ve své kariéře. S 23 góly byl nejlepším českým střelcem uplynulé zkrácené sezóny NHL, a právě z toho důvodu jsme jej jmenovali kapitánem.  V podobném duchu se dá hovořit i o Janu Kovářovi. Opora mistrovské Plzně si připsala v uplynulé sezóně 51 bodů, a byl po právu vyhlášen nejlepším hráčem extraligy. Zmíněnou dvojici doplňuje Martin Hanzal. Šestadvacetiletý centr je již několik sezón stabilním hráčem Coyotes.

Složení druhé pětky bylo silně ovlivněno nedostatkem peněz. Obranou dvojici jsme složili z Jakuba Krejčíka, který předváděl solidní výkony na minulém mistroství a obdržel pouze dvě trestné minuty a Petra Čáslavy. Rodák z Kolína patří bezesporu k nejzkušenějším borcům naší reprezentace.

Na útok nám již peníze nezbyly

Druhou útočnou trojici jsme složili z Tomáše Hertla, Petra Tenkráta a Zbyňka Irgla. Bohužel, na hvězdy typu Voráčka a Vrbaty nám nezbyly finance, tak nezbývá nic jiného doufat, že běloruskou síť rozvlní zkušený Tenkrát nebo mladíček Hertl.

A jak jste složili český tým se 100 milionovým rozpočtem Vy?

Reklama

Související témata: