Hlavní obsah

Voráčka překvapilo, jak se vyrovnal s premiérou: Myslel jsem, že budu jen šlapat vodu

Nejproduktivnější Čech základní části NHL Jakub Voráček se blýskl i na úvod mistrovství světa ve Švédsku. Úvodním gólem v přesilové hře nasměroval reprezentaci za důležitým vítězstvím na úvod šampionátu nad Běloruskem. Po utkání byl překvapen, jak dobře fyzicky úvodní duel zvládl.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Čeští hokejsité Jiří Hudler (vlevo), Jakub Voráček, gólman Alexander Salák a Jakub Nakládal (vpravo)bojují před brankou o puk v utkání s Běloruskem.

Článek

Byl to start, jaký jste si představovali?

Měli jsme to pod kontrolou. Oni na nás čekali na modré a pak se na nás věšeli v obranném pásmu. Dvě třetiny stíhali a pak odpadli. Nedali jsme sice gól při hře 5 na 5, ale přesilovky a oslabení fungovaly.

Sebral vám zápas hodně síly?

Byli jsme v klidu, věděli jsme, že hrajeme dobře, i když první duel je vždycky hodně ošemetný, ale šly mi nohy, to je hodně důležitý. Přitom jsem myslel, že budu šlapat vodu. Ale naše lajna měla hodně tutovek, dobře jsme si to házeli po rozích. S takovými střelci jako jsou Hudler a Tlustý ty góly budou padat.

Neznejistěli jste ani při běloruské tutovce, kterou měl soupeř v oslabení?

Tam byl od Saši Saláka klíčový zákrok, ale on jich měl víc. Bělorusko nemělo moc střel, ale snad šest velkých šancí. Vždycky je ale dobré, když má na začátek turnaje gólman formu, to se hraje o hodně lépe.

Pomohl vám psychicky i vstřelený gól?

Já jsem psychicky v pohodě vždycky, ale jsem rád, že to tam padlo. Jak říkám: přesilovky i oslabení byly v pohodě.

V sobotu hned hrajete se Švédy, to bude asi trochu jiná káva...

Trochu si vydechneme a zase se připravíme. Já se ale hlavně musím vyspat, protože večer zatím nemůžu vůbec zabrat. Švédi jsou doma určitě favority, mají hodně dobrou obranu, skvěle bruslí. Hraje za ně i můj spoluhráč z Flyers Gustafsson. Výborný kluk, jsem rád, že ho nominovali.

Reklama