Hlavní obsah

Hadamczik chce mít dnes jasno o Židlickém. Pokud nepřiletí, osloví Poláka, nebo Sobotku

Jan Škvor (Stockholm)Sport.cz

Už v pondělí se k české hokejové reprezentaci na mistrovství světa připojí útočník Tomáš Plekanec, nemusí však jít o poslední posilu ze zámořské NHL. Kouč Alois Hadamczik po dnešním tréninku přiznal, že do večera chce mít definitivně jasno, jestli může počítat s obránce Markem Židlickým. Pakliže by nemohl, plánuje oslovit zadáka Romana Poláka, nebo útočníka Vladimíra Sobotku ze St. Louis.

Foto: Claudio Bresciani, ČTK/AP

Trenér národního celku Alois Hadamczik.

Článek

Židlický stále jedná o nové smlouvě s New Jersey a Hadamczik už v průběhu šampionátu říkal, že jasno ohledně šestatřicetiletého zadáka by chtěl mít kolem 10. května, což bylo v pátek. „Dneska budu definitivně vědět, jestli Židlický přijede. Je poslední termín, kdy musí říct: Přijedu, nebo nepřijedu. Podle toho se rozhodnu, co dál," prohlásil kouč po dnešním hodinovém tréninku ve stockholmské tréninkové hale Hovet.

S plánovaným zapsáním Plekance má reprezentace na pětadvacetičlenné soupisce poslední volné místo. Zatímco forvardů má Hadamczik k dispozici patnáct (i s Plekancem), obránců je zapsaných pouze šest. Je tedy jasné, že další bek by se nároďáku mimořádně hodil.

Michálka trápí nastřelený prst na noze

S týmem sice ještě trénují Jakub Krejčík s Markem Trončinským, Hadamczik se ale zatím poohlíží jinam. „Když Židlický řekne, že nepřijede, budeme chtít jednoho z dvojice Sobotka, Polák," projevil Hadamczik zájem o dvojici hráčů ze St. Louis, které v noci vypadlo z play off NHL s Los Angeles.

„Uvidíme, jak na tom budou beci, protože Zbyněk Michálek má nastřelený prst na noze. Jeho stav není ideální," nepřímo Hadamczik přiznal, že by spíš upřednostnil Poláka.

Radost mu udělal Plekanec, který pár hodin po vyřazení Montrealu oznámil, že je připravený reprezentaci na MS pomoci. „O Tomášovi víme, jaký je člověk a hráč. Sice měl něco se zuby, přesto ale startuje letadlo a jede sem. To je velké povzbuzení. Je to příkladný hráč pro všechny."

Reklama

Související témata: