Hlavní obsah

Potvrzeno! Ovečkin posílí po vyřazení Washingtonu hokejisty Ruska na MS

Aktualizováno

Ofenzivní hvězda Alexandr Ovečkin posílí po vyřazení Washingtonu z play off NHL hokejisty Ruska na mistrovství světa v Helsinkách a ve Stockholmu. Informovaly o tom oficiální internetové stránky Ruské hokejové federace. Capitals vypadli v pondělním sedmém zápase prvního kola Stanleyova poháru po porážce 0:5 s New York Rangers.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Alexandr Ovečkin střílí během zápasu proti New York Rangers.

Článek

Kouč úřadujících mistrů světa Zinetula Biljaletdinov už má na soupisce pro šampionát jediné volné místo, které zaplní Ovečkin. V případě, že by sedmadvacetiletého kanonýra Rusové nezískali, měli v plánu oslovit Nikolaje Kuljomina z Toronta, které vypadlo rovněž v pondělí po porážce s Bostonem.

Sedmadvacetiletý Ovečkin byl loni členem kádru, který dosáhl v Helsinkách na zlato. Po vyřazení v druhém kole play off NHL tehdy přijel na čtvrtfinále. Podobné to bude i letos. Do finské metropole dorazí ve středu a o den později ho čeká s Ruskem bitva o semifinále, na které by se Rusové v případě postupu přesunuli do Stockholmu.

Titul mistra světa získal Ovečkin také v roce 2008 v Québeku. Na světovém šampionátu chyběl od svého premiérového startu v roce 2004 jen před čtyřmi roky, kdy hrál s Washingtonem dlouho play off.

Ovečkin si ve zkrácené sezóně v NHL při výluce, kterou strávil v Dynamu Moskva, připsal v 48 zápasech 56 bodů a skončil třetí v produktivitě. S 32 góly získal potřetí v kariéře Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

Ovečkin je také v nominaci na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL i na Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA.

Reklama

Související témata: