Hlavní obsah

Tank Ovečkin už míří do dějiště MS. Naše medailové šance rostou, jásají v Rusku

Moskva/Praha

Výraznou posilu netrpělivě očekávají na světovém hokejovém šampionátu v Helsinkách ruští obhájci titulu. Tým Zinetuly Biljaletdinova rozšíří po vyřazení Washingtonu v 1. kole Stanleyova poháru ofenzivní hvězda první velikosti Alexandr Ovečkin. Sedmadvacetiletý forvard, který ve zkrácené sezóně NHL s 32 góly získal potřetí v kariéře Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce, se má k týmu připojit dnes večer a vyztužit útočnou vozbu sborné již ve čtvrtečním čtvrtfinále proti týmu USA.

Foto: Profimedia.cz

Alexandr Ovečkin s pohárem pro mistry světa na loňském MS po finálovém vítězství sborné nad Slovenskem.

Článek

„S Ovečkinem, patriotem, který neváhá a na první zavolání letí za národním týmem, i kdyby měl stát jen na jedné noze (ruský snajpr dohrával sérii s New York Rangers se zraněním - pozn. red.), začíná nová etapa turnaje. Trenér Biljaletdinov ho zná od dětství a umí využít jeho silných stránek tak, že Sašovi na ledě doslova rostou křídla. A právě proti týmu USA bude moci náš tank využít svého silového pojetí. Pokud bude zdravotně jen trochu v pořádku, je nutné ho využít. Jednoznačně! S ním naše medailové šance významně rostou," napsal ve svém komentáři deník Sovětskij sport.

List připomíná, že Ovečkin na světovém šampionátu chyběl od svého premiérového startu v roce 2004 jen před čtyřmi roky, kdy hrál s Washingtonem dlouho play off. Loni křídelní útočník přiletěl s tehdejším kolegou z Capitals Alexandrem Sjominem před čtvrtfinále a nakonec oba přispěli ke konečnému triumfu mužstva. Ovečkin, jenž je i mistrem světa z Québeku z roku 2008, nechyběl na šampionátu ani v roce 2010 v Německu, kde musel strávit ve finále porážku s českým týmem stejně jako o rok později v Bratislavě v utkání o bronz.

Podle informací ruských serverů by se měl Ovečkin po sedmé hodině ve finské metropoli zhruba na čtvrt hodiny až dvacet minut sklouznout na ledě, společnost by mu měli dělat brankář Košečkin a jeden z členů ruského realizačního týmu.

„Už aby tady byl. O jeho kvalitách je zbytečné se bavit a navíc čerstvá krev týmu vždy pomůže," těšil se Ovečkinův krajan a nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec dosavadního průběhu letošního šampionátu Ilja Kovalčuk. Trenér Biljaletdinov zatím neoznámil, do které formace útočný klenot zařadí, naznačil pouze, že nemíní rozdělit dosud fungující spolupráci mezi Kovalčukem a Alexandrem Radulovem.

Obhájí ruští hokejisté s Alexandrem Ovečkinem na letošním MS titul?
Ano
16,7 %
Ne
83,3 %
Celkem hlasovalo 4928 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Mistrovství světa v ledním hokeji 2013

  • Čtvrtfinále

  • 16.05.13      12 : 00 Helsinky
    Ruská federace Rusko Spojené státy USA
    3 : 8
  • 16.05.13      14 : 45 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Česká republika Česko
    2 : 1
  • 16.05.13      17 : 30 Helsinky
    Finsko Finsko Slovensko Slovensko
    4 : 3
  • 16.05.13      20 : 15 Stockholm
    Kanada Kanada Švédsko Švédsko
    2 : 3
  • Semifinále

  • 18.05.13      19 : 00 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Spojené státy USA
    3 : 0
  • 18.05.13      15 : 00 Stockholm
    Švédsko Švédsko Finsko Finsko
    3 : 0
  • Finále

  • 19.05.13      20 : 30 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Švédsko Švédsko
    1 : 5
  • 19.05.13      16 : 00 Stockholm O 3. místo
    Finsko Finsko Spojené státy USA
    2 : 3