Hlavní obsah

Švýcaři jsou psychicky nahoře, ale my jsme v pohodě a chceme postoupit, říká Hadamczik

Stockholm

Poslední trénink před čtvrtfinálovou bitvou se Švýcary (čtvrtek, 14:45) absolvovala dnes odpoledne ve stockholmské hale Globen hokejová reprezentace. Kouč Alois Hadamczik na něm postrádal jen útočníka Petra Koukala, který má nastřelený prst u nohy, jinak na led vyjel kompletní tým. „Přichází čtvrtfinále, už se těšíme,“ hlásil po zhruba pětačtyřicetiminutovém zápřahu šéf střídačky.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

Zlepšené výkony proti Kanadě a zejména Norsku Hadamczika samo sebou potěšily a nyní věří, že jeho svěřenci na ně navážou i zítra proti Švýcarům. „Věřili jsme, že mužstvo se do toho dostane, bylo jen otázkou času, kdy z něj spadne taková ta těžkopádnost a únava. Poslední zápas byl velmi dobrý a jsme v pohodě. Samozřejmě že chceme postoupit a přejeme si, aby hráči podali maximální výkon."

Sestava zůstane stejná jako v duelu s Nory, gólmanu Pavelcovi znovu bude krýt záda Francouz. Ve čtvrtém útoku nebude chybět ani Petr Koukal, který dnešní trénink jako jediný vynechal. „Má nastřelený prst u nohy, je to bolestivé. Zatím jsme mu dali klid, hrát ale bude," potvrdil Hadamczik.

Ten si již s hráči na videu prohlédl vzájemný zápas se Švýcary ze základní skupiny, který helvétský kříž vyhrál 5:2. „Naše chyby jsme našli a rozebrali si je, ale jde o interní věci pro trenéra a pro mančaft," odmítl být konkrétnější.

Pozor na švýcarské přesilovky

O kvalitách švýcarského celku, který skupinou jako jediný tým na turnaji prošel bez porážky, však pochopitelně dobře ví. „Porazili silné soupeře, jsou psychicky nahoře. Hodně bruslí, jsou agresivní, dohrávají souboje a hlavně mají dobrou přesilovku, vůbec nejlepší ze všech mužstev," připomíná šestatřicetiprocentní úspěšnost při hře v početní převaze.

Kanadský kouč Švýcarů Sean Simpson dnes prohlásil, že ačkoliv jeho tým vyhrál všech sedm zápasů na MS a skupinu vyhrál, favoritem budou ve čtvrtfinále Češi. Hadamczik ale papírové předpoklady neřeší. „Když tohle říkají, proč bychom se tomu bránili?" usmál se.

Podaří se Česku složit ve čtvrtfinále MS proti Švýcarsku reparát?
Ano, Česká republika postoupí
89 %
Ne, Švýcarsko naváže na svou neporazitelnost
11 %
Celkem hlasovalo 135787 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Mistrovství světa v ledním hokeji 2013

  • Čtvrtfinále

  • 16.05.13      12 : 00 Helsinky
    Ruská federace Rusko Spojené státy USA
    3 : 8
  • 16.05.13      14 : 45 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Česká republika Česko
    2 : 1
  • 16.05.13      17 : 30 Helsinky
    Finsko Finsko Slovensko Slovensko
    4 : 3
  • 16.05.13      20 : 15 Stockholm
    Kanada Kanada Švédsko Švédsko
    2 : 3
  • Semifinále

  • 18.05.13      19 : 00 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Spojené státy USA
    3 : 0
  • 18.05.13      15 : 00 Stockholm
    Švédsko Švédsko Finsko Finsko
    3 : 0
  • Finále

  • 19.05.13      20 : 30 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Švédsko Švédsko
    1 : 5
  • 19.05.13      16 : 00 Stockholm O 3. místo
    Finsko Finsko Spojené státy USA
    2 : 3