Hlavní obsah

Pavelec rozdýchával zklamání: Dostali jsme smolné góly, ale štěstí přeje připraveným

Stockholm

Po očku sledoval sestřih akcí, které rozhodly o švýcarské výhře 2:1. Skrz zuby cedil Ondřej Pavelec věty, jež se mu neříkaly vůbec lehce. „Kdybychom hráli celých šedesát minut, jako jsme odehráli třetí třetinu, tak jsme to zvládli,“ mínil český gólman po čtvrtfinále, které bolelo.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Švýcar Andres Ambühl se raduje z gólu, který vstřelil Roman Josi za záda českého brankáře Ondřeje Pavelce.

Článek

Co se vám teď děje v hlavě?

Je to zklamání samozřejmě. Neuspěli jsme ve čtvrtfinále, takže žádná veselá nálada není.

Oba inkasované góly byly hodně smolné...

Dali jsme si je vlastně sami. Švýcar šel ze strany na mě sám, ale Židla, jak se vracel, tak mu puk spadl na nohu a do brány, to nejde nikomu nic vyčítat. To samé Zbyňa Irgl. Snažil se tečovat tu střelu a trefilo mu to hokejku, jenže já už jsem nestihl zareagovat. Smůla, ale na druhou stranu štěstí přeje připraveným.

V čem byl podle vás největší český problém?

První dvě třetiny jsme byli moc hodní kolem brány, tam to Švýcary vůbec nebolelo. Gólman Gerber je zkušený a co vidí, tak pochytá. Ve třetí třetině jsme do toho kopli, měli jsme nějaké šance, ale už bylo pozdě.

Proč se hra viditelně zlepšila až ve třetí části?

Pořád jsme měli šanci něco s tím dělat. Kdybychom hráli celých šedesát minut, jako jsme hráli třetí třetinu, tak jsme to zvládli. To ale nemá cenu se vymlouvat. Ten turnaj se nějak vyvíjel. Zápas s Kanadou jsme odehráli dobře, zápas Nory v klidu. Ale bohužel je to celé o čtvrtfinále. Tam potřebujeme, aby všichni hráči zabrali...

Nevypadal duel se Švýcary trochu jako celé mistrovství? Dlouho jste se na něm nemohli dostat do tempa, pak jste do toho sice šlápli, ale nestačilo to...

Kopli jsme do toho, víc jsme si dovolili a ten gólman měl ve třetí třetině nějakou práci. Kolem jejich brány to ale nebylo ono. Kdo nejde do brány, tak se jeho úspěch nedostaví.

Defenzíva Švýcarů ale fungovala dobře, ne?

To zase jo. Pokrývali to dobře. Ukázali sílu, nevyhráli osmkrát za sebou pro nic za nic. Hráli, co potřebovali, až když jsme do toho kopli, tak měli problém. To už bylo ale dost pozdě.

Reklama

Související témata: