Hlavní obsah

Růžička prosel kádr reprezentace. Opustilo ji pět hokejistů

Basilej

Z hokejové reprezentace připravující se mistrovství světa v Minsku vypadli obránci Tomáš Linhart z Třince s Tomášem Kudělkou z Vítkovic a útočníci Radek Smoleňák z Chanty-Mansijsku a Jakub Valský s Tomášem Filippim z Liberce. Trenér Vladimír Růžička kádr poněkud prosel po nedělním zápase ve Švýcarsku, který jeho svěřenci vyhráli 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Radek Smoleňák je mezi těmi, kteří z kádru vypadli.

Článek

"Vyřadit někoho bylo těžké, ale to teď bude pořád stejné. Mužstvo se bude pořád zužovat. Hráči ukázali charakter a vyřadit hráče jako, je Smoleňák, je hodně těžké. Dnes zahrál výborně. V Praze ale už čekají další hráči, se kterými počítáme na mistrovství světa a například jeho post na levé straně bude hodně silný," řekl Růžička novinářům v Basileji.

"Na někoho černý Petr musel sednout. Myslím si, že například kluci z Liberce ani sami nepočítali s tím, že tady budou tak dlouho," podotkl reprezentační kouč.

V úterý se k týmu opět připojí útočník Tomáš Rolinek a obránce Tomáš Mojžíš, kteří do Švýcarska neodcestovali. Nově se bude hlásit zatím jediná posila z NHL Jiří Hudler z Calgary a také další útočník Milan Gulaš z Färjestadu s obráncem Petrem Zámorským ze Zlína.

V kádru je i útočník Lukáš Kašpar, který není stoprocentně zdravotně fit - má problémy se šlachami v zápěstí na pravé ruce. "Doktoři ho dávají dohromady, jeho stav se lepší. V dalších zápasech ho chci vidět, protože jeho výkony zatím nebyly takové, jako bych si představoval," uvedl Růžička.

Ve středu český tým odletí do Stockholmu, kde absolvuje generálku na světový šampionát - závěrečný turnaj Euro Hockey Tour. Na Oddset Hockey Games se utká od čtvrtka do neděle se Švédskem, Ruskem a Finskem. Ve Stockholmu by se k týmu měli připojit i hráči ze Lva Praha a Magnitogorsku, kteří hrají finále play off KHL. "Ve Švédsku tak může být až 35 hráčů, i když finalisté KHL by do zápasů nezasahovali. Chci je ale mít všechny pohromadě," dodal Růžička.

Kádr českých hokejistů v přípravě na MS:
Brankáři:
Pavel Francouz (Litvínov)
Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL)
Alexander Salák (Petrohrad/KHL)
Obránci:
Lukáš Kovář (Vítkovice)
Bohumil Jank (Hradec Králové)
Jakub Krejčík (Sparta Praha)
Vojtěch Mozík (Plzeň)
Ondřej Vitásek (Liberec)
Petr Zámorský (Zlín)
Jan Kolář (Doněck/KHL)
Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL)
Michal Jordán (Charlotte/AHL)
Útočníci:
Tomáš Nosek
Lukáš Radil
Tomáš Zohorna (všichni Pardubice)
Jan Buchtele
Tomáš Rolinek (oba Sparta Praha)
Martin Růžička (Třinec)
Martin Zaťovič (Karlovy Vary)
Roman Červenka (Petrohrad/KHL)
Lukáš Kašpar (Doněck/KHL)
Robert Kousal (Podolsk/KHL)
Jakub Petružálek (Kazaň/KHL)
Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL)
Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.)
Jiří Hudler (Calgary/NHL)

Reklama

Související témata: