Hlavní obsah

Kindl chce startovat na MS, přijedou i Polák se Sobotkou?

Praha

Hokejový obránce Jakub Kindl ve službách Detroitu má zájem reprezentovat český národní tým na blížícím se světovém šampionátu v Bělorusku. Zadák Red Wings, kteří vypadli v prvním kole play off NHL s Bostonem, ještě čeká na výsledek výstupní lékařské prohlídky. Trenér Vladimír Růžička projevil zájem i o start zadáka Romana Poláka a forvarda Vladimíra Sobotky ze St. Louis. Jejich tým prohrál v prvním kole Stanley Cupu s Chicagem.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Útočník St. Louis Vladimír Sobotka (vpředu) v souboji s Marcusem Krugerem z Chicaga.

Článek

Jedinou jistou posilou z NHL je při řadě omluvenek zatím útočník Calgary Jiří Hudler. Další by mohl být Kindl. "Mluvil jsem s jeho agentem a potvrdil, že na mistrovství světa chce jet. Večer budu Kindlovi volat, čeká ho prohlídka v klubu," řekl ČTK Růžička.

V mužstvu by rád viděl i Poláka a Sobotku. "Teď jsem s nimi ještě nemluvil, protože teprve v noci dohráli," uvedl Růžička, který si ale už dříve zjišťoval zájem hokejistů hrajících play off NHL o šampionát. Teď bude čekat na konečné vyjádření po sezóně z klubu i od hráčů.

V St. Louis působil také útočník Dmitrij Jaškin, který je v současné době na farmě v AHL v celku Chicago Wolves a v play off NHL nehrál. Ten v Růžičkových plánech pro MS nefiguruje.

Vyhlédnuté posily ze zámoří pro MS
Jistá účast
Jiří Hudler
Bojuje o nominaci
Michal Jordán
S otazníkem
Jaromír Jágr
Jakub Kindl
Vladimír Sobotka
Roman Polák
Nepojedou
Radko Gudas
Ondřej Palát
Andrej Šustr
Martin Erat
Patrik Eliáš
Tomáš Fleischmann
Michael Frolík
Martin Hanzal
Aleš Hemský
Milan Michálek
Zbyněk Michálek
Ondřej Pavelec
Ladislav Šmíd
Jiří Tlustý
Radim Vrbata
Marek Židlický

Reklama