Hlavní obsah

Najednou všichni fandí Lvu. Což je smutný, říká Klepiš, jenž místo o Gagarina válčí o MS

Praha

Stále je členem kádru pražského Lva, jenže místo aby se s klubem připravoval na dnešní rozhodující sedmé finále Kontinentální hokejové ligy v Magnitogorsku, připojil se útočník Jakub Klepiš k české reprezentaci, se kterou dnes zamíří do Stockholmu na Švédské hokejové hry, aby se na nich popral o start na květnovém mistrovství světa v běloruském Minsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Tomáš Rolinek, Jakub Klepiš, a Jakub Štěpánek na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

V lednu si zlomil zápěstí a ze sestavy Lva na nějaký čas vypadl. V play off se sice vrátil, jenže naposledy zasáhl do druhého semifinále KHL proti Jaroslavli. Od té doby zůstává Jakub Klepiš mimo zápasovou soupisku Lva a s týmem zápasy proti Magnitogorsku neabsolvuje.

„ Po vzájemné domluvě se rozhodlo, že do finálové série už nezasáhnu. Je to z určitých důvodů, takhle jsme se obě strany dohodly. To je k tomu asi tak celé," říká Klepiš, který Gagarinův pohár pro vítěze KHL získal už v letech 2011 a 2012 v dresu Ufy.

Pochopitelně že jej mrzí, že nyní nemůže přidat hattrick. „Jenže se stalo, co se stalo. Prostě teď nemám možnost hrát a s tím nic neudělám," říká devětadvacetiletý útočník, jemuž ve Lvu končí po sezóně smlouva a neví, jestli se dohodne na uzavření další.

„Tohle se teprve uvidí, každopádně klukům strašně moc přeju a věřím, že Gagarinův pohár vyhrají," říká Klepiš. A ačkoliv oceňuje diváckou návštěvnost, která finálové duely KHL v Praze sleduje, má k fanouškům i jisté výhrady.

Rolinek nemůže prohrát

„Ano, atmosféra na finále byla vynikající a hnala kluky dopředu. Je hezký, že do O2 areny chodí tolik lidí, akorát je smutný, že je tomu tak až teď na finále. Celý rok na Lva chodilo 3500 lidí a teď najednou jsou všichni velcí fanoušci. To jediný mě zklamalo," nebál se prohlásit Klepiš.

„Nevím, co ve Lvu příští rok bude a nebude. Co já vím, tak ani není jasno, kde se bude hrát. Těžko říct. Každopádně pro Lva je už účast ve finále play off vítězstvím. Nikdo to nečekal. Asi nějaké pivko po sezóně proběhne, i kdyby se nakonec Gagarinův pohár nevyhrál," má jasno Klepiš.

To další reprezentant bojující o start na šampionátu v Minsku byl mnohem zdrženlivější. Sparťan Tomáš Rolinek spadá pod Sportovní holding Praha, který vlastní i Lev, a tak by měl držet palce Pražanům. Jenže v letech 2008 až 2012 hájil barvy právě Metallurgu. „Mám to opravdu těžké. Ale vlastně nemůžu prohrát. Svůj názor, komu fandím, si však radši nechám pro sebe," usmíval se Rolinek.

Kdo vybojuje letos Gagarinův pohár?
Lev Praha
74,2 %
Metallurg Magnitogorsk
25,8 %
Celkem hlasovalo 27384 čtenářů.

Reklama

Související témata: