Hlavní obsah

Sestavu Růžička složí až v Minsku. Bude hrát Jágr v útoku s Hertlem?

Praha

Alchymii skládání sestavy pro mistrovství světa odložil trenér Vladimír Růžička teprve na tréninky v Minsku, kam reprezentanti odletí ve středu dopoledne. Poslední přípravu na domácím ledě v pražských Letňanech navíc absolvovali bez nemocného obránce Poláka. Otázka složení útoků, včetně toho s Jaromírem Jágrem, se tak odsouvá až do Běloruska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr si před odletem na MS zabruslil v pražských Letňanech.

Článek
Fotogalerie

„Máme ještě dva tréninky v Minsku a na ně bych už chtěl mužstvo postavit tak, jak začneme šampionát," říká Růžička, jenž chystá na úvod MS zanést na soupisku 7 obránců a 12 útočníků. „Na úterý jsem sice nějak sestavu napsal, jenže vycházela z původního předpokladu, že marodi Jágr s Červenkou by vůbec nešli na led. Oni nakonec oba chtěli, což je dobrá známka, ale už jsem do složení nezasahoval. K tomu se necítil Polák a šel si radši s lehčí chřipkou lehnout, takže složení útoků i obran zatím není definitivní," prozradil Růžička.

Jak v úterý trénovali:
Brankáři:
Salák, Jakub Kovář, Francouz
Obránci:
Němec, Kindl, Zámorský, Ševc, Kolář, Vitásek, Jordán
Útočné formace:
M. Růžička, Hudler, Rolinek - Hertl, Sobotka, Klepiš - Sekáč, Jan Kovář, Gulaš - Petružálek, Novotný, Kašpar - Vondrka, Zaťovič - Jágr, Červenka.

Fanoušky nejvíc zajímá, kdo a ve kterém útoku doplní největší hvězdu týmu Jaromíra Jágra. Na Švédských hrách nastupovala slavná „68" společně s Tomášem Rolinkem a Jiřím Hudlerem. A není nepravděpodobné, že by takto složený útok mohl nastupovat i v Minsku. Druhou variantou je čistě složený útok z NHL. Centrem by byl Vladimír Sobotka, na křídlech by pak operovali Jágr společně s Tomášem Hertlem.

S týmem už i hráči Lva a z NHL

„Koho postavit k Jágrovi? Tam se naskýtá víc variant. I když nějakou zvolím, jakmile se dostaví pocit, že to správně nefunguje, klidně všechno přeházím," uvažoval nahlas Růžička.

Hala v Letňanech byla během úterního odpoledne doslova v obležení, zástup fanoušků se přišel podívat na kompletní národní tým pro šampionát. Poprvé se totiž přidali čtyři nominovaní hráči pražského Lva a s nimi čerstvý vítěz KHL Jan Kovář z Magnitogorsku, po příletu ze zámoří se hlásilo i kvarteto Kindl, Polák, Sobotka a Hertl. „Platí, že odletí všech 27 hráčů, které máme a minimálně týden budeme v dějišti turnaje i se dvěma útočníky navíc, až pak se rozhodneme, koho pošleme domů," vykládal trenér.

Česko prožije nezvykle ostrý start do šampionátu, neboť ve čtyřech dnech narazí na Slováky, Švédy a Kanaďany. „Možná by bylo lepší potkat na rozehrání někoho papírově slabší, ale takhle se to říct nedá, když jsme v Německu 2010 prohráli i s Norskem," dobře si pamatoval Růžička.

V kterém útoku byste chtěli, aby nastupoval Jágr?
Jágr, Rolinek, Hudler
12,1 %
Jágr, Sobotka, Hertl
87,9 %
Celkem hlasovalo 6281 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články