Hlavní obsah

Jágr: Pan Vůjtek se trochu spletl, Slováci byli lepší. My jsme si moc vysoko laťku nedali

Minsk

Nebýt jeho gólu ze závěru třetí třetiny, česká hokejová reprezentace by na úvod mistrovství světa v Minsku Slovákům nejspíše podlehla. Jaromír Jágr to ale nepřipustil, a tak Češi nakonec vyhráli 3:2 v prodloužení. Z předvedené hry českého týmu, byl ale legendární útočník rozpačitý. „Slováci byli lepší,“ uznale pokyvoval.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští reprezentanti Tomáš Hertl a Jaromír Jágr se radují z gólu proti Slovensku.

Článek
Fotogalerie

Jaký dojem ze zápasu máte?

Moc vysoko laťku jsme si nedali, vlastně se můžeme akorát zlepšovat. Slováci hráli daleko líp, než jsem čekal. Když pan Vůjtek říkal, že mají sestavu ze zoufalství, tak se trochu spletl.

Čím vás překvapili nejvíce?

Výborně bruslili a překvapili mě, jak silní jsou v rozích. Měli jsme ohromné problémy prosadit se v soubojích jeden na jednoho. Na to, jak jsou Slováci velicí, tak jsou i obratní a silní.

Slováky jste jasně přestříleli, čím si vysvětlujete, že scházela efektivita?

Střel jsme sice opravdu měli hodně, ale že by to byly nějaké vyložené šance, to určitě ne. Slováci byli lepší, měli víc ze hry.

Přitom začátek se vám povedl a brzy jste se dostali i do vedení...

To bylo i díky přesilovkám. Pak jsme ale udělali pár chyb, a když Slováci skóre otočili, vsadili všechno na obranu.

Přesto jste se nevzdali, vaším gólem jste 127 vteřin před třetí sirénou srovnali na 2:2 a v prodloužení obrat dokonali. To musí být do dalšího průběhu turnaje velká vzpruha, nemyslíte?

Možná je to jediná pozitivní věc. I když se nám nedařilo, dokázali jsme zápas otočit. Nesmíme ale zase zapomenout, že pro spoustu hráčů to byl po dlouhé době první zápas na velkém hřišti. Navíc ještě nejsme sehraní, snad se to zápas od zápasu bude zlepšovat.

Jak jste se cítil vy osobně?

První třetinu moc ne, měl jsem toho plný koule, jak se říká. Taky jsem za poslední měsíc odehrál jediný zápas. Pak jsem se ale do toho nějakým způsobem dostával. Neříkám, že bych hrál nějak dobře, to vůbec ne. Ale necítil jsem se už tolik unavený.

Navíc jste v závěru třetí třetiny vstřelil klíčový gól. Potěšil vás hodně?

Hlavně to udělal výborně Ondra Němec. Já jsem zabrzdil a naznačil, že pojedu od branky, ale pak jsem k ní vystartoval. A on mě přesně v daný moment našel, což bylo výborný. Nebylo jednoduchý to trefit, měli jsme štěstí.

Co říkáte na Romana Poláka, který s poraněným ramenem nedohrál a zamířil do nemocnice?

Obrovská škoda, vždyť je to jeden z našich klíčových obránců. Hraje silově a tvrdě, navíc umí rozehrát. Ale nedá se nic dělat. Nemám tušení, jak to s ním bude.

Potěšila vás atmosféra na stadiónu?

Měl jsem pocit, že tu bylo víc Slováků než Čechů. Asi to mají blíž. Nebo měli levnější letenky... (směje se)

Reklama

Související témata: