Hlavní obsah

Těžká rána pro český tým! Polák si poranil rameno a šampionát pro něj skončil

Minsk
Aktualizováno

Pro obránce české hokejové reprezentace Romana Poláka skončilo mistrovství světa v běloruském Minsku už během prvního zápasu. Klíčový bek odstoupil z duelu se Slovenskem ve 28. minutě po krosčeku za českou brankou od Karola Slobody, který odnesl poraněným ramenem. Následně Polák spolu s lékařem národního týmu Tomášem Vyskočilem zamířil do nemocnice na rentgenové vyšetření, které bohužel odhalilo poranění vazů v rameni. Uvedl to mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český obránce Roman Polák se zvedá z ledu po nárazu do mantinelu.

Článek
Fotogalerie

Zkušený zadák St. Louis se po krosčeku od Slobody dlouho nezvedal z ledu, pomáhat mu z něj museli až maséři, kteří ho okamžitě odvedli do kabiny. Odtud putoval na vyšetření do nemocnice.

Kouč národního týmu Vladimír Růžička hned věděl, že situace je vážná. „S doktory jsme se jednoznačně shodli na tom, že Romanův ramenní klíček je asi prdlý. Stalo se přesně to, co jsem nechtěl," říkal trenér a modlil se, aby nemocniční rentgen neukázal fatální důsledky. Jenže bohužel ukázal.

Růžička v zápase se Slováky původně točil jen šest obránců, ale po zranění Poláka poslal do hry i debutujícího Ondřeje Vitáska. V záloze je ještě na soupisku dosud nezapsaný obránce Jordán. Růžička navíc uvažuje o tom, že by do reprezentačního kádru dodatečně povolal ještě jednoho beka.

Kvůli tomu na soupisku nezapíše dva útočníky, jak původně plánoval, nýbrž jen jediného. Na svou šanci v Minsku čeká kvartet útočníků Martin Růžička, Michal Vondrka, Lukáš Kašpar a Milan Gulaš.

Reklama

Související témata: