Hlavní obsah

Klepiš o vítězném gólu: Můžu být rád, že mi střela nevyšla úplně ideálně

Minsk

Konec dobrý, všechno dobré. Mohutný finiš českých hokejistů při premiérovém zápase na mistrovství světa završila vítězná rána Jakuba Klepiše v prodloužení. Přitom už vážně hrozilo, že šampionát v Minsku začne národní tým porážkou, ale v čase 57:53 vyrovnal pohotovou střelou zblízka Jágr a nakonec reprezentanti na ledě Čižovka areny udolali Slováky 3:2 v prodloužení právě zásluhou Klepišovy trefy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Střelec vítězného gólu Jakub Klepiš (druhý zprava) přijímá gratulace od spoluhráčů. Vlevo Ondřej Vitásek a Jakub Kindl, vpravo Roman Červenka.

Článek
Fotogalerie

Přiznejte se, jak jste vstřelil ten svůj gól. Přivřel oči a vypálil?

Dostal jsem přihrávku na volej, a kdybych tvrdil, že jsem nějak mířil, tak bych asi lhal. Nechtěl jsem nic vymýšlet, snažil jsem se jen nějak poslat puk na branku. Střela mi nevyšla úplně ideálně, puk trochu poskočil, ale můžu být za to rád. Jinak vynikajícího slovenského gólmana tohle asi trochu překvapilo.

Ještě v 58. minutě Slovensko vedlo. Byli jste pořád trpěliví a věřili, že dokážete utkání zachránit?

Jak nás tlačil čas, řekli jsme si, že po nich půjdeme klidně ve třech i za cenu propadu. Dělali jsme všechno pro vyrovnání, naštěstí se to povedlo. Do prodloužení jsme i pod dojmem toho vyrovnání vyrazili správně nabuzení a povedlo se rychle udeřit.

Dodá takový závěr zápasu hodně sebevědomí?

Určitě nás povzbudí. Kdybychom první zápas prohráli, byla by teď nálada o hodně horší. Je to sice výhra jen za dva body, ale i za ni jsme rádi. Slováci byli hodně nebezpeční z protiútoků, výborní jeden na jednoho a silní v rohu. Měli jsme sice víc střel, ale cesta k výhře byla dost složitá.

Mužstvo působilo herně docela syrově. Měl jste také ten pocit?

Žádná lajna ještě nemá chemii a správnou souhru. Snad to všechno rychle najdeme, abychom hráli zápas od zápasu na šampionátu lépe. Přece jen bylo znát, že v tomhle složení je to náš první zápas a stihli jsme jen dva společné tréninky. Musíme se teprve navzájem osahat a zjistit, co si kdo může dovolit. Lajny si přece jen ještě potřebují sednout.

Reklama

Související témata: